Statele Unite și viziunea lor imperialistă asupra bogățiilor Ucrainei

Statele Unite și viziunea lor imperialistă asupra bogățiilor Ucrainei

0 70

Fostul senator American de Carolina de Sud, Lindsey Graham, actualmente congressman, a expus recent cu un cinism rar întâlnit, de fapt interesele hrăpărețe ale Americii în apărarea Ucrainei, dezvăluind că poporul american plătește sute de miliarde de dolari Ucrainei pentru îmbogățirea câtorva potentați.
Astfel, fostele teritorii rusești din estul Ucrainei, smulse samavolnic de Lenin în 1922 și ulterior de Hrușciov în 1954 din trupul Rusiei muscovite, sunt extrem de bogate în minerale rare, în special în Titan și Litiu, bogății la care jinduiesc globaliștii americani.
Cu această recunoaștere publică Graham a prăbușit toată argumentația umanitaristă a necesității ajutorării Ucrainei, inventată de Casa Albă, condusă de izvorul de decrepitudine democrat, Joe Biden, probabil cel mai corupt președinte american din istorie și cel mai senil, depășindu-i la acest ultim capitol chiar pe Ronald Reagan, sau pe F.D.Roosevelt. Desigur fără să dețină meritele istorice excepționale a ultimilor doi președinți americani menționați. Dar iată consternantele declarații ale congressman-ului american:
Ucrainenii stau(cu curul n.n.) pe 10 până la 12 trilioane de dolari de minerale critice în țară. Nu vreau să dau acele active lui Putin, pentru a le împărtăși cu China”, a transmis senatorul american Lindsey Graham, în cadrul unei intervenții TV la CBS News.
Ar putea fi cea mai bogată țară din toată Europa. Dacă ajutăm Ucraina acum, ar putea deveni cel mai bun partener de afaceri la care am visat vreodată”, Și a mai adăugat el:
E foarte important cum se termină în Ucraina. Să-i ajutăm să câștige un război pe care nu ne putem permite să-l pierdem. Să găsim o soluție la acest război. Dar ei (n.r.:ucrainenii) stau(cu curul n.n.) pe o mină de aur. A da lui Putin 10 sau 12 trilioane de dolari pentru minerale esențiale pe care le va împărți cu China este ridicol”, a mai afirmat uluitor Graham, preluat de Știri pe Surse.

SUA sprijină Ucraina
Statele Unite sprijină intens Ucraina în lupta cu Rusia. Camera Reprezentanților din Congresul SUA a votat sâmbătă, 20 aprilie, în favoarea acordării către Ucraina a pachetului de ajutor militar în valoare de 60,8 miliarde de dolari (49 miliarde de lire sterline), într-un moment crucial pentru Kiev, conform publicației online amintite. Lindsey Graham este cunoscut totuși și pentru faptul că i-a cerut imperativ lui Zelensky să organizeze alegerile prezidențiale în Ucraina la termen și să nu se erijeze într-un alt dictator est-european, aspect pe care comendiantul de mâna a șasea de la Kiev l-a ignorat.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.