VREM PACE! Românii nu vor intrarea țării în războiul din Ucraina!

VREM PACE! Românii nu vor intrarea țării în războiul din Ucraina!

2 97

Câte sisteme Patriot operaționale are România? Până mai ieri unu! Azi dintr-o dată avem două.
Pentru că următoare ședință a CSAT (joi 20 iunie a.c.) se va hotărî donarea unui sistem Ucrainei.
Mai încape vreo discuție?
Nicidecum. Aveți două, cedați unul.
Dar de ce s-a ținut secretă operaționalizarea celui de-al doilea sistem?
Și de unde au avut bani așa, dintr-o dată?
Avansate trebuie să mai fie strategiile de împingere a noastră în acest război care nu este al nostru.
Suntem împinși până pe buza prăpastiei. Noroc că unul din beligeranți este cât se poate de prudent. Nu zic care.
Prăpastia dintre politicieni și romțni este tot mai mare. Pe internet circulă tot mai multe materiale în care se face apel la pace, la neutralitate. Mai jos vă prezentăm un astfel de banner.
Pe site-ul specializat (petițieonline.com) este în derulare o petiție care în câteva ore mai multe mii de semnături/ Aici se spune „În condițiile actuale, cand Romania a dat un raspuns ferm si multidimensional in sprijinul Ucrainei, susceptibil prin atitudinea presedintelui Klaus Iohannis să implice România intr-un razboi ce nu-i apartine, din clipa in clipa, noi, sustinatorii pacii, actionand pentru salvarea vietilor cetatenilor acestui stat
CEREM PRESEDINTELUI ROMANIEI, GUVERNULUI ROMÂNIEI:
1. Refuzul oricărui sprijin militar venit din partea SUA, prin Divizia 101 Aerpropulsat cu misiunea de a consolida Flancul Estic al NATO prin operataiunea ofensiva impotriva tarii beligerante Rusia.
2. Refuzul creșterii numărului de Forte militare aliate si a exercițiilor acestora pe teritoriul României. 
3. Teritoriul României nu poate fi folosit nici ca punct de plecare pentru atacuri ofensive ale Diviziei 101 Aeropurtata, nici ca teritoriu folosit ca misiune de lupta si nu de antrenament al tuturor fortelor militare multinationale.
4. Teritoriul României nu poate fi folosit nici ca punct de plecare a unui stat beligerant împotriva unui alt stat beligerant, nici ca loc de refugiu pentru forțele armate ale unuia sau altuia dintre beligeranți, nici ca sursă de aprovizionare ori spațiu de tranzit pentru înarmarea beligeranților.
5. Romania doreste pace si mentinerea unor relații de bună vecinătate cu toti vecinii – tari beligerante, in conditiile in care conflictul militar, razboiul dintre Ucraina si Rusia, nu apartine Romaniei.
6. Nu implicarea S.U.A in treburile interne si externe ale Romaniei, stat independent si suveran cf art. 1, alin.(1) din Constitutia Romaniei
7. Nu intrarea Romaniei in razboi fara consultarea poporului prin referendum
8. Nu introducerea reactoarelor nucleare de generația a IV-a, mici și modulare si nici a altor tipuri de generatii pe teritoriul Romaniei
9. Declararea si respectarea neutralitatii absolute a Romaniei în conflictul militar ruso-ucrainean, ce nu-i apartine Romaniei si neimplicarea in acest conflict.
10. Refuzul categoric al masurilor impuse de Consiliul European in sprijinul Ucrainei”.
Accesați link-ul aici: www.petitieonline.com

Viktor Orbán: Polonezii și românii se bagă în război

Odată cu alegerile pentru Parlamentul European, am încetinit trenul care mergea cu viteză spre război, Europa a câştigat timp, a declarat ministrul ungar Viktor Orbán în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul public de radio Kossuth.
În legătură cu poziţia ţărilor din imediata vecinătate a Ucrainei cu privire la război, Orbán a spus că polonezii şi românii cred că din moment ce se află cel mai aproape de linia frontului, pot acorda cel mai mare ajutor ucrainenilor, şi se bagă, astfel, în război.
Slovacii sunt precauţi, iar maghiarii sunt fără echivoc, a adăugat premierul, indicând că maghiarii ar fi necesar să fie de trei ori mai precauţi decât cineva din Franţa, care „stă cu picioarele în apă, pe malul Oceanului Atlantic” sau cineva care „îşi bea berea într-o pădure bavareză”. (Horia D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.