Mircea Geoană a lansat de la Brașov-Ghimbav teoria asocierii companiilor românești cu...

Mircea Geoană a lansat de la Brașov-Ghimbav teoria asocierii companiilor românești cu multinaționalele

1 68

Aflat duminică, respectiv luni, la Brașov și la Ghimbav pentru lansarea cărții sale, respectiv pentru vizita la compania Aerotec, Mircea Geoană a lansat conceptul asocierii companiilor românești, chiar și a statului român, cu multinaționalele care doresc să facă afaceri importante, chiar strategice în România.
Duminică a susținut în timpul disertației la lansarea cărții sale „Bătălia pentru viitorul României, Gândurile…” că România trebuie să ia exemplul Spaniei de pildă și să participe la gestionarea afacerilor transnaționalelor pe pământ românesc, sau la desfacerea acestor produse la export(și exemplul Chinei, am adăuga noi n.n.).
La Ghimbav, în timpul vizitei la compania amintită, a reiterat conceptul de parteneriat al României cu companiile străine importante, care funcționează în industrii de vârf:
„Ştiu că există un dialog între autorităţile române şi conducerea acestui grup foarte important, care ar însemna locuri de muncă foarte bine plătite, stabilizarea talentului aici, în România, şi ar însemna şi o economie mai competitivă.” și „Cred că şi România trebuie să aibă ambiţia nu doar să fie beneficiar, ci şi partener în astfel de grupuri industriale.” dar și „Apreciez ambiţiile managementului din România ca ţara noastră să meargă la etajul superior, prin investiţii suplimentare, prin locuri de muncă şi tehnologie. Mă bucur să văd şi companii româneşti care contribuie la acest ecosistem: mă uitam la partea de robotică – una din Cluj realizează soft-ul, o firmă din Braşov face transportul produsului finit către Germania şi alte destinaţii. Prezenţa unui astfel de concern nu reprezintă numai locuri de muncă pentru cei care lucrează aici, ci şi pentru multe alte companii mai mici din ecosistemul acestei industrii de elită”, a afirmat Geoană, potrivit Știri pe Surse.
Acesta a adăugat că, în condiţiile actuale de securitate, România este invitată şi obligată să joace în liga mare a industriei aeronautice europene, potrivit Știri pe Surse. A dat exempll companiei Aerotec agrementată de NATO ca furnizor de componente.
Când sovieticii au ocupat România, au încercat să distrugă industria aeronautică românească şi mă bucur să văd că ea renaşte. Şi pentru industria militară, dar şi pentru cea civilă, asocierea cu astfel de concerne reprezintă o cale pe care eu o încurajez şi sunt convins că decidenţii de la Bucureşti şi de la Touluse îi vor da atenţia necesară”, a apreciat Mircea Geoană, conform aceluiași cotidian online.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. PROSTĂNACULE, când sovieticii au ocupat România, tac-tu era cu ei, asa ca marș!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.