I se închid pomenile din America lui Zelensky după venirea lui Trump...

I se închid pomenile din America lui Zelensky după venirea lui Trump la Casa Albă

0 48

Donald Trump, fostul președinte american care are cea mai importantă șansă de a reveni la Casa Albă după alegerile de la sfârșitul acestui an, a renunțat la echivocul poziționării sale în chestiunea războiului ucrainean și i-a transmis lui Zelensky clar că i se termină cu pomenile în SUA după realegerea sa ca președinte republican al Statelor Unite, ba chiar înainte.
Noua radicalizare a fostului președinte poate avea legătură și cu frustrarea de a fi fost condamnat nevinovat, după cum el însuși susține, având în vedere că autorul moral al condamnării sale, președintele Joe Biden, este un apropiat al lui Zelensky, ba, mai mult, corupta familie Biden ar avea interese de afaceri nelegitime în Ucraina.
Trump stă excepțional de bine în sondaje, aflat cu mult în fața contracandidatului său democrat, care este din ce în ce mai incoerent și mai incapabil să-și exercite mandatul de președinte, datorită procesului accelerat de senilizare.
Recent, Biden a luat-o razna în decor la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea din Normandia, fiind readus la poza de grup de Georgia Meloni, iar și mai recent la o strângere de fonduri de la Los Angeles izvorul de decrepitudine numărul unu de la Casa Albă a rămas împietrit ca o statuie pe scenă spre consternarea celor prezenți, fiind condus cu grijă de Barack Obama în afara scenei.
Generalii americani din Statele Majore Reunite au reușit să-l disjungă pe Biden de butonul de la valiza sa nucleară de teamă că va apăsa pe el crezând că e butonul de la toaletă.

„Imi place de Zelensky”, ne jecmănește de câte ori vine în U.S., a răbufnit ironic Donald Trump
Cred că Zelenski este probabil cel mai bun agent de vânzări care a trăit vreodată în rândul politicienilor. De fiecare dată când vine în ţara noastră, el pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump la un miting de campanie desfăşurat pe 15 iunie în oraşul Detroit, potrivit Cotidianul.
Acum, iată partea frumoasă! El abia a plecat în urmă cu patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă şi anunţă că mai are nevoie de încă 60 de miliarde. Asta nu se mai termină niciodată”, a adăugat Trump, referindu-se de fapt la ajutorul militar şi financiar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina aprobat de Congresul SUA în aprilie după o lungă dispută între republicani şi democraţi.
Dar „voi rezolva asta ca preşedinte ales înainte să preiau Casa Albă”, a promis candidatul republican, care a mai afirmat în trecut că, dacă ajunge din nou preşedinte al SUA, ar putea sista ajutorul militar american pentru Ucraina şi va impune rapid pacea între această ţară şi Rusia, amendând solicitările îngrozitor de nesimțite ale Kievului, potrivit Cotidianul. Ceea ce va face cu siguranță, având în vedere relațiile sale mai arționale cu Vladimir Putin, fostul președinte American fiind împotriva implicării complexului militar-industrial al SUA în războaiele de pe tot cuprinsul planetei. El este și singurul președinte American din ultimii 85 de ani care n-a pornit niciun război, niciunde.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.