La orizont o criză politică – o declarații de ultimă oră a...

La orizont o criză politică – o declarații de ultimă oră a șefului liberal pare să arate ca PNL părăsește guvernarea

0 43

Ciucă, declarații de ultimă oră. Ce spune despre o eventuală ieșire a PNL de la guvernare: „Dacă nu ne împinge nimeni pe scări…”

Cu câteva ore, practic, înainte de a începe ședința coaliției în care ar urma să se hotărască data alegerilor prezidențiale, liderul PNL a făcut o serie de declarații, la sediul partidului.
La un moment dat, a fost întrebat inclusiv despre o eventuală ieșire a PNL de la guvernare. Ciucă a dat de înțeles că liberalii nu intenționează să părăsească guvernarea, „dacă nu ne împinge nimeni pe scări”.
Urmează să se decidă, așadar, în urma unor discuții la nivelul liderilor coaliției, data alegerilor prezidențiale.

„Trebuie să negociem până în momentul în care avem un rezultat echilibrat”

„Urma ca după alegeri să avem o decizie legată de cum se derulează activitățile mai departe. Mai mult decât atât, cred că trebuie să fim foarte atenți la ceea ce s-a întâmplat la actualele alegeri. Iată, suntem în a 10-a, a 11-a zi după data de 9 iunie, când alegerile nu s-au încheiat, adică nu avem un raport final al Biroului Electoral Central, ceea ce, din punctul meu de vedere, denotă unele aspecte care trebuie foarte bine analizate și colectate în interiorul Autorității Electorale Permanente”, a spus, miercuri, liderul PNL.
Totodată, întrebat despre o eventuală ieșire a liberalilor de la guvernare, Nicolae Ciucă a insistat că PNL e un partid responsabil. „Dacă nu ne împinge nimeni pe scări, cum se spune, noi am fost un partid și suntem în continuare un partid echilibrat, care nu am căutat niciodată astfel de mișcări. Ca atare, inclusiv din votul pe care l-am primit la alegerile locale s-a demonstrat că Partidul Național Liberal, prin activitățile sale, prin acțiunile sale, prin modul de a face politică, echilibrat și așezat, nu a urmărit altceva decât să dezvolte comunitățile la nivel local, să ia măsuri de dezvoltare”, a spus Ciucă.
Când jurnaliștii l-au întrebat dacă nu crede că o astfel de strategie ar avantaja PNL în lupta prezidențială, șeful formațiunii liberale a răspuns: „Aici este o chestiune care ține de ceea ce se întâmplă în aceste zile. Nu văd de ce ar trebui să luăm o astfel de măsură. Ca atare, încă o dată, trebuie să negociem până în momentul în care avem un rezultat echilibrat”.

Ciucă: Luăm decizia după ce ne așezăm la masă (nu s-a spus care)
Presa a vrut să afle de la Ciucă și ce va face PNL dacă alegerile rămân în septembrie, așa cum vrea PSD. „Ne pronunțăm înainte de a negocia? Luăm decizia după ce ne așezăm la masă”, a afirmat Nicolae Ciucă.
Totodată, întrebat dacă asta înseamnă că nu exclude posibilitatea ca miniștrii (liberali) avizatori să nu semneze hotărârea de Guvern privind data alegerilor, liderul PNL a răspuns:
„Miniștrii sunt numiți pe baza unei decizii politice. Ca atare, este normal ca modul de a reacționa la anumite impulsuri să fie pe bază de decizie politică”.

Sursa:

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.