Occidentul duce măsurile punitive împotriva Rusiei la extrem și vrea Ucraina în...

Occidentul duce măsurile punitive împotriva Rusiei la extrem și vrea Ucraina în NATO

1 65

Liderii occidentali ai țărilor importante din NATO și din Uniunea Europeană își propun lucruri care mai de care mai fanteziste, iar extrema acestei visări este prezumtiva înfrângere apropiată a Rusiei de către Ucraina. Asta, deși Donald Trump a anunțat oprirea definitivă a ajutorului pentru regimul Zelensky după ce va ajunge la Casa Albă, considerând SUA jefuită pe față de Zelensky, iar ucrainenii apți de încorporare fug pe capete din Ucraina. Zelensky dorește totodată escaladarea războiului prin bombardarea orașelor rusești cu rachete occidentale și și-ar dori intrarea NATO în războiul direct cu Rusia, chiar dacă acest aspect ar conduce la Al Treilea Război Mondial.
La Vilnius aceiași lideri occidental au declarat că vor primi Ucraina în NATO, astfel încât un viitor război fratricid al rușilor kieveni cu rușii moscoviți să fie preluat de organizația Nord-Atlantică în întregul ei, conform Articolului 5 din tratat. Mai mult, țările occidentale au fost de accord cu confiscarea activelor rusești din băncile europene pentru a le dona Ucrainei, ceea ce în opinia ministerului de Externe rusesc înseamnă furt pe față. Linia oficială a NATO este că Ucraina se va alătura alianţei într-o zi, dar nu în timp ce ţara se află în război. „Viitorul Ucrainei este în NATO”, au declarat liderii NATO la summitul de anul trecut de la Vilnius.
Unii aliaţi doresc ca acest limbaj să fie întărit, sugerând ca la summit să se declare că drumul Ucrainei spre aderare este „ireversibil”, potrivit diplomaţilor, relatează News.ro, preluat de Știri pe Surse.

Secretarul General al NATO a emanat o imposibilitate logică, a apreciat MAE-ul rusesc
Stoltenberg a spus că, pentru ca Ucraina să adere la NATO, trebuie mai întâi să învingă Rusia – a fost întrebat oficialul rus. „Atunci acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Sper că domnul Stoltenberg înțelege acest lucru. El știe mai bine decât mine cum a fost pregătită decizia notorie din 2008, când liderii NATO au scris la cel mai înalt nivel că Ucraina va deveni membră a NATO.
Acesta a fost declanșatorul pentru o mare parte a întregii crize la care asistăm astăzi. Dacă NATO este gata să continue să meargă pe această greblă și istoria nu îi învață nimic, atunci vor primi mânerul acestei greble pe frunte. Iar vânătăile lor vor fi din ce în ce mai severe”, a explicat Riabkov.
Liderii G7 au ajuns la un acord pentru a aloca 50 de miliarde de dolari Ucrainei din profiturile obţinute din activele înghețate ale Rusiei, până la sfârșitul anului 2024.
„Acesta este un subiect scandalos, din toate punctele de vedere. Cel mai frapant este cinismul cu care aceste persoane discută despre un caz evident de furt.
Aceasta este o proprietate pe care ei au furat-o și pe care doresc să o administreze. Utilizarea bunurilor furate este pedepsită cu prevederi foarte stricte în întreaga lume. Între timp, ei încearcă să creeze un cadru legal pentru furtul lor”, a declarat în interviul acordat în exclusivitate pentru Agenţia de presă TASS, ministrul adjunct rus de externe, Serghei Riabkov, preluat de Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.