Pentru acest sfârșit de săptămână – preţurile la benzina şi motorinade au...

Pentru acest sfârșit de săptămână – preţurile la benzina şi motorinade au crescut!

0 75

Veşti proaste pentru şoferi la început de weekend. S-au scumpit benzina şi motorina, la pompă. Carburanţii se vând cu cu 5 bani mai mult per litru.
Trebuie precizat şi că preţul pentru un litru de GPL continuă să se menţină constant în intervalul 3,55-3,58 lei.

Cât costă benzina şi motorina
Preţul pentru un litru de benzină standard a ajuns să coste între 6,91 şi 7,12 lei, în timp ce preţul pentru un litru de benzină premium a ajuns să coste între 7,58 şi 7,82 lei.
De asemenea, un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,06 şi 7,20 lei, iar un litru de motorină premium a ajuns să coste între 7,42 şi 7,76 lei.

Gestul banal de la pompă care îţi poate strica maşina
După ce pistolul pompei de benzină sau motorină sare automat, unii șoferi forțează să mai bage câțiva litri, pentru a umple rezervorul ochi.
Chiar dacă, aparent, acest lucru le-ar oferi un avantaj la un drum lung, de fapt se dovedește a fi nu doar dăunător pentru sistemul de alimentare al mașinii, dar și periculos, sunt de părere mecanicii.
Prin forțarea umplerii, după ce pistolul pompei a sărit, poate deteriora sistemul de alimentare al mașinii. Este vorba de dereglarea sistemului de recuperare a vaporilor de combustibil, ceea ce necesită o intervenție costisitoare la un service.
Toate rezervoarele au supapă de prea plin și, dacă rezervorul este umplut ochi, o parte din carburant poate fi aruncat pe jos, la un viraj mai amplu.

Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.