Macron dorește să instituie dictatura progresismului pe model leninist în Franța

Macron dorește să instituie dictatura progresismului pe model leninist în Franța

0 58

Ca orice dictator mărunt și neexperimentat, Emmanuel Macron al Franței s-a speriat de victoria dreptei naționaliste, pe care el o denumește aiuritor extremistă, și a făcut exact greșeala pe care nu trebuia s-o facă: a anulat rezultatul alegerilor. Adică exact ceea ce a făcut și Lenin în octombrie 1917 la vremea lui în Rusia, când a răsturnat guvernul moderat al lui Kerenski.
Și asta numai pentru a poza în liderul militar ferm ce sprijină Ucraina până la capăt, adică până la scufundarea Franței în haos politic și social. Că progresiștii nu-și extrag seva doctrinară și acțională din sânul propriului popor este demonstrat atât de maidanul ucrainean cât și de parvenirea la putere a lui Macron cu sprijinul neprecupețilt al lui Rothschild-ul francez.
Rezultatul a fost că atunci când nu i-a convenit rezultatul alegerilor a dat o lovitură de stat prezidențială, pe care el o consideră democratică. Vezi Doamne!, pentru a apăra Franța de ascensiunea extremismului.
Prin aceasta el și-a depășit aproape limitele constituționale, pentru că dizolvarea Parlamentului de către un președinte se poate face legitim doar atunci când acel Parlament a eșuat în a-și înfăptui menirea, stabilită tot de Constituție. Ori Dreapta franceză abia câștigase alegerile, îndreptățire care nu i-a fost recunoscută de președintele francez acuplat la ideea sprijinirii Ucrainei chiar cu prețul prăbușirii Franței.

Dizolvarea Adunării Naţionale la 9 iunie, în urma triumfului extremei drepte la alegerile europene, a aruncat Franţa într-o incertitudine politică ce ar putea afecta şi politica sa externă, susține Cotidianul.
„Sprijinul nostru pentru Ucraina este şi va rămâne constant şi vom continua să ne mobilizăm pentru a răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei şi pentru a transmite mesajul determinării noastre fără echivoc de a fi alături de ucraineni pe termen lung”, promite Macron, deși el nu mai deține puterea parlamentară legitim în Franța, prin grupul său Renew Europe.
„În România, Polonia şi ţările baltice, Franţa îşi asumă de asemenea pe deplin responsabilităţile, îşi asumă partea sa de efort şi va continua să facă acest lucru”, a adăugat preşedintele francez alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Palatul Elysee, potrivit Cotidianul.
Inetresant este cum Macron încearcă mereu să aducă România în borșul ucrainean, sleit de înfrângerile repetate în războiul cu Rusia lui Putin.
„Trebuie să trimitem un semnal puternic la Washington cu privire la progresul Ucrainei în procesul de integrare euroatlantică şi faţă de Alianţă, unde are locul său de drept, şi (cu privire la) contribuţia Ucrainei la securitatea euroatlantică”, își propune același Macron, uitând că Ucraina nu poate deveni membră NATO pentru că este în război și nu numai că nu contribuie la securitatea euroatlantică, dar a și spulberat-o prin pretențiile absurde teritoriale de a deține fostele teritorii rusești anexate nelegitim și ilegal prin semnătura lui Lenin, a lui Stalin și a lui Hrușciov.
„Datoria noastră cea mai urgentă la summitul de la Washington va fi consolidarea sprijinului pentru Ucraina”, a insistat el, reamintind că a propus ca Alianţa să îşi asume un „angajament financiar pe termen lung faţă de Ucraina”, s-a mai aberat Macron, neținând cont că el nu poate angaja Franța la cheltuieli eterne în favoarea Ucrainei dacă nu mai controlează guvernul francez după ce partidul său a pierdut alegerile democratice.

Posibilitatea revenirii lui Donald Trump la Casa Albă după următoarele alegeri prezidenţiale americane din noiembrie face mai incert sprijinul american pentru Kiev şi aliaţii săi împotriva Rusiei. Preşedintele francez va participa la summitul de la Washington în urma alegerilor legislative din Franţa din 30 iunie şi 7 iulie, anunță Cotidianul.
La summit, semnalul transmis de Franţa, în funcţie de rezultatul alegerilor, „va fi fie unul de retragere, fie, dimpotrivă, un mesaj de claritate”, a declarat luni, la Paris, ministrul forţelor armate Sebastien Lecornu, alături de omologii săi german şi polonez, potrivit aceluiași cotidian.
Asta înseamnă că ministrul Apărării francez este mult mai realist decât înfierbântatul președinte progresist și realizează că o victorie și mai drastică a dreptei franceze după lovitura de stat prezidențială a lui Macron ar anihila orice dorință și putință a Franței de a mai sprijini Ucraina. Mai ales că respectiva dizolvare a Adunării Naționale franceze de către zănatecul președinte s-a făcut în numele sprijinirii Ucrainei cu orice preț, adică exact cu prețul democrației franceze.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.