Liberalii vin astăzi în ședința Coaliției cu propunerea paiului înecatului

Liberalii vin astăzi în ședința Coaliției cu propunerea paiului înecatului

1 89

Aflați în degringoladă totală, atât la centru cât și în teritoriu, pentru că nu pot face campanie electorală și strângere de semnături vara, liberalii vin în ședința de marți cu propunerea fixării alegerilor prezidențiale la sfârșitul lui octombrie și începutul lui noiembrie pentru cele două tururi de scrutin. Un fel de agățare de paiul înecatului în fața alternativei prezidențialelor în septembrie forțată de premierul Ciolacu.
Principala cauză nemărturisită a amânării alegerilor de către PNL este de fapt incapacitatea prezidențiabilului Nicolae Ciucă de a se confrunta cu contracandidații de la PSD, de la AUR și cu Mircea Geoană în septembrie, datorită poziționării sale catastrofale în sondaje, situație în care nu ar mai avea timp să recupereze credibilitate și intenție de vot.
Septembrie ar însemna pentru liberali să nu prindă turul al doilea de scrutin la alegerile prezidențiale, ceea ce le-ar arunca în aer și șansele la parlamentare. Motivul ridicol invocat de conducerea centrală a PNL, asta, după ce a dat vina pe liderii din teritoriu, este că nu pot face campanie electorală de pe plajă. Înfăptuire de care, vezi Doamne! pesediștii ar fi capabili.
Noile date care vor fi propuse de către cei de la PNL sunt 27 octombrie primul tur și 10 noiembrie turul al doilea. Liderii PNL din teritoriu au transmis un mesaj clar către centru: nu putem strânge ”semnături de pe plajă”(sic! Da, cine vă pune să vă duceți la plajă în toiul campaniei electorale? N.n.).
Din acest motiv, cei de la PNL solicită o decalare, potrivit Știri pe Surse. În cazul refuzului premierului Ciucă de a se conforma doleanțelor liberale, Rareș Bogdan, trompeta de serviciu a PNL, dar și Robert Sighiartău, inadecvatul vicepreședinte al liberalilor, au amenințat cu ruperea coaliției guvernamentale.
Adică părăsirea guvernării, ceea ce lui Marcel Ciolacu și PSD le-ar conveni de minune de fapt, pentru că PNL n-ar mai avea timp să pritocească o moțiune de cenzură în Parlament înainte de prezidențialele din 15 septembrie.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.