Ziua Drapelului Național va fi celebrată și la Brașov

Ziua Drapelului Național va fi celebrată și la Brașov

1 142

Comenduirea garnizoanei Brașov alături de autoritățile publice locale organizează o ceremonie militară și religioasă miercuri, 26 iunie, începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului din Municipiul Brașov, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național.

La festivitate au fost invitați să participe prefectul judeţului Braşov, președintele Consiliului Judeţean Braşov, primarul municipiului Brașov, comandanţii marilor unităţi şi unităților militare din garnizoana Brașov, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea numărul 96 din anul 1998 și se celebrează anual pe data de 26 iunie, această dată marcând ziua de 26 iunie 1848, dată când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. Drapelul este parte integrantă a identității naționale și amintește de faptele înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru neam. Sub culorile sale, generații de român au înfruntat sorții și impedimentele și au luptat pentru ţeluri mai presus decât viața ori propria persoană. Astfel, tricolorul este martorul tăcut al încercărilor, zbuciumărilor, realizărilor și bucuriilor noastre.

Pentru militari, acesta simbolizează onoarea, vitejia și gloria militară, fiind destinat să reamintească fiecărui ostaș tradițiile glorioase ale poporului român. Sub faldurile sale,  militarii au jurat că vor servi cu credință patria și că vor apăra, cu determinare și curaj, independenţa și suveranitatea României.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.