Ciolacu i-a pus onoarea generalului Ciucă între paranteze

Ciolacu i-a pus onoarea generalului Ciucă între paranteze

1 63

Disperarea PNL de a amâna alegerile prezidențiale amenință să se transforme într-un joc letal pentru Nicolae Ciucă, identificat de pe-acum cu pierzătorul de serviciu al prezidențialelor, liderul de partid guvernamental care iese din joc la alegeri încă din primul tur.
Iar Marcel Ciolacu nu-i face sarcina mai ușoară, dimpotrivă, îl expune întregii țări ca pe un ahtiat după funcția prezidențială, gata să-și calce cuvântul de militar în picioare în privința datei fixate de comun acord la începutul anului pentru prezidențiale.
Chiar și sarabanda amenințărilor cu ruperea coaliției are menirea de a băga spaima în popor că urmează haosul și că mult-iubita stabilitate de dragul securității(și securizării celor de la Putere) e pe cale să se destrame.
Încă se mai negociază, dar mâine este ultima zi când membrii comasați ai conducerii Coaliției întrunite se mai pot înțelege. Sau totul este doar o perdea de fum îndărătul căreia ei s-au înțeles deja pe tandemul Ciucă–președinte și Ciolacu-premier pentru următorii zece ani, iar acum doar încearcă să ne înfățișeze spectrul instabilității politice astfel încât poporul exasperat să iasă și să strige:
Da, înțelegeți-vă odată! Iar cu aceasta epoca democrației în România să se și încheie.
Dar, iată cum a putut premierul Ciolacu să-l jignească la amorul propriu soldățesc pe Nicolae Ciucă, tovarășul său de blestemății comasate:  
Nu am stabilit întâlnirea coaliției. Este evident că PNL vrea să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeași, nu are rost o coaliție.
Trebuie să facem o distincție clară între prim-ministru și președintele PSD. Nu există doar două partide care sunt competitori politici în România.
Eu am ieșit ca prim-ministru și am anunțat un calendar, astfel încât toate partidele să se organizeze în funcție de acest calendar.
Eu am propus 1 septembrie, domnul Ciucă 15 septembrie, ca tot dansul apoi a venit cu 29 septembrie, iar acum văd că vrea altă dată.”, a spus Marcel Ciolacu.
Premierul i-a transmis lui Nicolae Ciucă un mesaj dur și i-a arătat faptul că ”onoarea nu este doar pe panouri”, cu referire la panourile cu Nicolae Ciucă promovat drept candidat la alegerile prezidențiale, potrivit Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Ciolacu măcar pe moment e civil și nu știm de are și grade pe când Ciucă știm sigur că nu mai este de mult neprihănit deci nu are ce căuta în politică fiind militar

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.