Acuze grave aduse lui Mircea Geoană înainte de alegerile prezidenţiale 2024!

Acuze grave aduse lui Mircea Geoană înainte de alegerile prezidenţiale 2024!

1 69

Geoană în topul plagiatorilor – acesta ar fi copiat peste 33% în lucrarea de doctorat!

Jurnalista Emilia Șercan acuză într-o investigație publicată, luni, în PressOne, că Mircea Geoană a plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush.
Secretarul adjunct al NATO și-a obținut doctoratul în iulie 2005 la Academia de Studii Economice (ASE) din București cu o teză intitulată „Evoluții în zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru integrarea României în structurile euro-atlantice”.

Ar fi copiat 78 de pagini din cele 279
Aceasta arată că potențialul candidat la funcția de președinte al României a copiat cel puțin 78 de pagini din cele 279 și a recurs la tehnica: plagiat prin traducere.
Mircea Geoană ar fi tradus zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush și le-a integrat în teza sa de doctorat. Niciuna dintre lucrări nu este citată și nu este trecută nici în bibliografie.
Întrebat dacă a plagiat, Mircea Geoană nu a negat categoric. Acesta a spus pentru Press One: „Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afara regulilor din vremea respectivă. Acum… dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva”.

Ar putea candida la alegerile prezidenţiale 2024
Acuzațiile de plagiat cad cum nu se poate mai prost pentru Mircea Geoană: înainte de alegerile prezidemţiale 2024. Secretarul adjunct al NATO ar putea candida ca independent.
Potrivit legislației din 2005, de la momentul susținerii doctoratului de către Mircea Geoană, originalitatea într-o teză de doctorat era condiție obligatorie, reamintește PressOne.
Mandatul lui Geoană de la NATO a fost extins în 2021 cu doi ani și a mai primit încă o extindere de un an până în octombrie 2024.

Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.