EURO 2024 : Spania și Franța se vor înfrunta în semifinale

EURO 2024 : Spania și Franța se vor înfrunta în semifinale

0 77

Spania și Franța s-au calificat în penultimul act al Campionatului European de fotbal din Germania, după ce au câștigat, vineri seara, la mare luptă, partidele disputate în sferturile de finală. Spania a trecut, la Frankfurt, de Germania, cu 2-1, după prelungiri.

Ibericii au deschis scorul în minutul 52 prin Dani Olmo, însă germanii au egalat în minutul 89, prin Florian Wirtz. În prelungiri, Spania a înscris golul victoriei prin Mikel Merino (119).

Franța s-a impus la penalty-uri în fața Portugaliei cu 5-3, la Hamburg, după ce scorul a fost egal 0-0, la finalul celor 90 de minute regulamentare de joc și a celor două reprize de prelungiri. Pentru selecționata Cocoșului Galic au transformat loviturile de la 11 metri Ousmane Dembele, Youssouf Fofana, Jules Kounde, Bradley Barcola şi Theo Hernandez. De partea cealaltă au înscris de la punctul cu var Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva şi Nuno Mendes, în timp ce Joao Felix a trimis balonul în bară.

Semifinala dintre Spania și Franța va avea loc la Munchen, în data de 9 iulie.

Sâmbătă, 6 iulie, se va stabili și cealaltă confruntare din careul de ași. De la ora 19.00, în sferturile de finală, Anglia va întâlni Elveția la Dusseldorf, iar de la ora 22.00, la Berlin, Olanda va înfrunta Turcia.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.