„Patrioții pentru Europa”, preia conducerea celei de a treia forțe în Parlamentul...

„Patrioții pentru Europa”, preia conducerea celei de a treia forțe în Parlamentul European!

3 48


Grupul naționalist „Patrioții pentru Europa” al lui Viktor Orbán a fost înființat marți 8 iulie în Parlamentul European, având 84 de deputați în Parlamentul European, ceea ce îl face al treilea grup ca mărime din hemiciclu, scrie Euronews.
Noua alianță de dreapta, lansată chiar săptămâna trecută, a succedat precedentului grup de dreapta din Parlamentul European, Identitate și Democrație (ID), care s-a desființat acum.
Patrioții s-au extins rapid, multe partide anunțând săptămâna trecută că se vor alătura proiectului, culminând în această dimineață cu adăugiri semnificative cu Rassemblement National (RN) din Franța și Lega din Italia – două partide cheie din fostul ID care nu s-au alăturat încă grupului.
În timp ce Lega a fost dominantă în cadrul ID în mandatul anterior, cea mai mare delegație din cadrul patrioților va fi RN al lui Marine Le Pen, cu treizeci de deputați europeni. Ei sunt urmați de Fidesz al lui Orbán, cu unsprezece deputați, Lega lui Matteo Salvini, cu opt, și ANO al lui Andrej Babiš, cu șapte.
Alte delegații naționale includ Partidul Libertății din Austria (FPÖ), partidul spaniol de dreapta Vox și partidul naționalist olandez PVV, fiecare contribuind cu șase deputați.
Grupul include, de asemenea, trei deputați de la partidul naționalist flamand Vlaams Belang din Belgia, doi de la Chega! din Portugalia, doi de la Oath and Motorists din Cehia, doi de la Voice of Reason din Grecia, unul de la partidul Letonia First și unul de la Partidul Popular Danez, totalizând 84 de deputați.
Liderul RN Jordan Bardella a fost numit în funcția de președinte al grupului. „Patrioții pentru Europa reprezintă speranța pentru zecile de milioane de cetățeni din națiunile europene care își prețuiesc identitatea, suveranitatea și libertatea”, a declarat el într-o notă publicată după alegerea sa.

Prim-vicepreședinția a fost acordată unguroaicei Kinga Gál, în timp ce ceilalți vicepreședinți sunt Roberto Vannacci (Lega), Klára Dostálová (ANO), Sebastiaan Stöteler (PVV), António Tânger Corrêa (Chega), Hermann Tertsch (VOX) și Harald Vilimsky (FPÖ).
Deși grupul Patrioților este doar puțin mai mare decât ID, care avea 73 de eurodeputați când a fost format în 2019, prezența sa în Parlament este mai pronunțată datorită reducerii numărului total de eurodeputați de la 751 la 720.
Cu 84 de eurodeputați, Patrioții au depășit atât Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR), care are 78 de eurodeputați, cât și grupul liberal Renew Europe, cu 76 de eurodeputați, atingând obiectivul inițial al lui Orbán de a deveni a treia forță în Parlamentul European.

Sursa: activenews.ro

COMENTARII

  1. Vă aduc la cunoștință că generalul de trupe speciale Vannacci este însurat cu o româncă și are două fetițe care evident ieșite dintr-o româncă sunt românce.
    Numele de botez al acestei general este Roberto nume fascist care provine și din abrevierea axei
    ROma
    BERlin
    TOkyo

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.