De marți începe o nouă campanie de dezinsecție
– 30 de echipaje vor lucra zi și noapte, timp de două săptămâni, pentru combaterea țânțarilor și căpușelor –
De marți, 16 iulie, începe o nouă campanie de dezinsecție și de combatere a căpușelor pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Operațiunea se va desfășura în perioada 16-31 iulie.
Aceasta se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:
- Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, din parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
- Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 04.00, în funcție de condițiile meteo, cu 10 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.
Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri fiecare.
Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex. proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).
Îi rugămpecetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție. În plus, în intervalul 21:00-04:00, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise.
Crescătorii de albine trebuie ca în perioada dezinsecției să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.
D.D.
Imbecilii care au luat aceasta decizie nu reusesc decat sa ucida, la gramada, toate insectele, care au roluri bine determinate intr-un ecosistem, indiferent de faptul ca omul, devenit o leguma comoda, le considera daunatoare pe unele dintre ele. Ucigand insectele, lasa parasile insectivore fara harana, fix in perioada cresterii puilor! Ba, daca vreti sa scapati cat de cat de insecte, reduceti iluminatul public cu 50-70%, sa nu le mai atrageti noaptea in oras, ca leguma comoda numita om nu are nevoie sa-i fie noaptea ca ziua!