Scandalul SNSPA – Deputat AUR: Factorii decidenți tac complice!

Scandalul SNSPA – Deputat AUR: Factorii decidenți tac complice!

0 54

„Tăcere complice a factorilor decidenţi în cazul scandalului de hărţuire sexuală a studentelor!” denunță purtătorul de cuvînt al AUR, deputatul Dan Tănasă, într-o declarație parlamentară, despre scandalul SNSPA.
„În mod surprinzător şi revoltător, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a ales să tacă. Acesta, cunoscut pentru opiniile sale vocale în diverse subiecte politice, în special cu privire la AUR, tace acum complice într-o situaţia revoltătoare. La fel, Cristian Pârvulescu, un alt nume important în lumea academică, cunoscut pentru discursurile sale despre moralitate, nu a emis niciun comentariu public.
Marcel Ciolacu, care în noiembrie 2023 purta un tricou pe care scriaSTOP violenţei împotriva femeilor!”, şi-a schimbat tonul radical. În faţa scandalurilor recente el a declarat sec: „Justiţia să se exprime şi nu politicienii. Nu putem interveni. Vom interveni administrativ”. Această schimbare de poziţie trădează un dublu limbaj inacceptabil şi o lipsă de acţiune care perpetuează problemele în loc să le rezolve. Ciolacu este totuşi prim-ministru iar cazul de la SNSPA este absolut revoltător.
Ministerul Educaţiei, condus de Ligia Deca, fostă angajată a SNSPA, a oferit o reacţie abia după trei zile de la izbucnirea scandalului. Este greu de crezut că la nivelul conducerii SNSPA nu se ştiau aceste zvonuri, având în vedere rapiditatea cu care circulă bârfele.
Această reacţie tardivă, prin care cere verificări în universităţi, nu face decât să sublinieze lipsa de responsabilitate şi implicare a celor aflaţi la conducere.
Verificări nu acum trebuiau făcute, ci până acum! Este inacceptabil ca timp de ani la rând să aibă loc asemenea abuzuri împotriva studentelor şi nimeni să nu spună nimic de la nivelul conducerii universităţii sau de la conducerea învăţământului românesc.
Femeile şi tinerele care sunt supuse unor asemenea abuzuri sexuale nu trebuie să tacă. Ele trebuie să-i demascheze pe aceşti hărţuitori, care sunt, în esenţă, agresori.
Tăcerea celor aflaţi la putere nu face decât să perpetueze un sistem corupt şi complice, în care hărţuirea este trecută sub tăcere.
Este timpul ca mediul academic şi instituţiile de învăţământ să adopte o poziţie fermă împotriva hărţuirii sexuale. Tăcerea şi inacţiunea nu sunt opţiuni. Cei care au puterea de a schimba lucrurile trebuie să acţioneze acum, înainte ca şi mai multe vieţi să fie afectate de aceste abuzuri. Femeile merită protecţie şi respect, nu indiferenţă şi complicitate” mai afirmă deputatul. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.