România în fața unui comisar european, „cetățean de… Brăila”, numit Tudose!

România în fața unui comisar european, „cetățean de… Brăila”, numit Tudose!

0 35

Prin târg, au început să circule zvonuri despre propunerile României pentru o funcție de comisar european. Între numele vehiculate, figurează și Mihai Tudose, cel care a deschis lista pentru Parlamentul European promovată de coaliția PSD-PNL.
Cercetând diverse surse, se poate afla că cel menționat mai la deal a absolvit o facultate de drept la o universitate privată prin anii ’90, după care, pe filieră politică, a început să urce în ierarhia de putere a statului român.
Apogeul carierei sale e reprezentat de deținerea funcției de premier al României în perioada iunie 2017-ian. 2018. Finalul acestui mandat a fost apoteotic: în noaptea de dinaintea întâlnirii cu premierul Japoniei, sosit în vizită oficială în României, Mihai Tudose, din motive destul de obscure, a demisionat din funcție și l-a lăsat pe înaltul oaspete nipon cu „ochii în soare”, caz unic în analele diplomatice cunoscute.
Pe parcursul carierei, a mai deținut diverse funcții, de la ministru, până la șefia unor comisii în Parlamentul României, fără să se remarce cu ceva anume de pe urma deținerii acestora.
Să notăm, totuși, că în perioada Guvernării Năstase, era șeful Comisiei Economice în legislativul național și că n-a mișcat in front la dosarul dezastruos al privatizării Petrom-ului prin OMV-ul austriecilor… De fapt, tot o companie de stat!
In 2010, după moda consacrată între politicieni, a obținut titlul de doctor în domeniul Științe Militare și Informații, conferit de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.
Când s-a descoperit cârdășia fără precedent a plagiatorilor de la această instituție, a renunțat la titlul de doctor, ca să scape de iscodirile celor care cercetau pecinginea academică a furtului intelectual la scară printre politicieni!
Pe vremea când a fost premier, a rămas de pomină pentru gesturile și declarațiile sale privind banii cash, pe care voia să-i poarte numai în buzunarul hainei sau în portofel, ca să-i poată pipăi, făcând mișto, în stilul său mucalit „de Brăila„, despre carduri sau conturi bancare.
Un jurnalist cu mare fler la politicieni l-a catalogat pe Mihai Tudose ca pe un „un structurist” priceput la fel de fel „de combinații și aranjamente”,cu ancoră predilectă in „acvariul puterii„…. Cu o apetență vizibilă, prin „potecile” cursurilor urmate, pentru Informații și Apărare!
Colegii lui români de la Parlamentul European, chiar din coaliția certăreață aflată „la butoane”, ne-au dezvăluit că europarlamentarul Mihai Tudose, s-a remarcat, în mandatul precedent, îndeosebi prin frecventarea asiduă a bufetului instituției, nicidecum prin participarea la dezbateri sau prin promovarea vreunui proiect legislativ.
Să mai menționăm că nu stăpânește nicio limbă de circulație internațională, în fișa sa de la Parlamentul European fiind menționat faptul că vorbește doar limba română!
Acesta poate fi viitoarea propunere a României pentru un post de comisar european, dacă se confirmă zvonul menționat la început.
La interviul obligatoriu cu Ursula von der Leyen, președinta recent aleasă a CE, înainte de numirea propriu-zisă a comisarilor propuși ,,comicul de situație și de limbaj, în mod cert, nu va putea fi ocolit daca Guvernul României îl propune pe Mihai Tudose pentru un post de comisar european!
David Popovici, dublul noștru medaliat olimpic, s-a adresat, pe un ton limpede, și unor astfel de personaje promotoare ale unui leadership politic fără consistență sau orizont…
Și nu numai pe domeniul Sportului!.

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.