PSD și Ciolacu pregătesc alternativa cu AUR la guvernare, conform variantei Trump,...

PSD și Ciolacu pregătesc alternativa cu AUR la guvernare, conform variantei Trump, înlesnită de Ciucă

0 41

Era inevitabil ca inexperimentatul Nicolae Ciucă să comită o nefăcută taman acum în lunile dinaintea alegerilor prezidențiale și cu câteva săptămâni înainte de nominalizarea sa candidat al PNL la președinție. A contribuit la gafa abisală a rezervistului liberal și infatuarea sa dobândită în sferele înalte ale puterii politice, în care s-a împleticit precum cătana încorporată pentru prima dată, pe drumul dintre popota regimentului și latrina companiei.
Condescendența cu care a chemat partidulețele de dreapta la stânga sa în locul PSD și neobrăzarea solicitării, de a se renunța la orice candidat de dreapta în afară de strălucita sa personalitat. Chestia asta a produs exact opusul dezideratului liberal, o frondă inevitabilă și un flit generalizat din partea USR, dar și din partea PMP și a agregatului microscopic care este acea formațiune politică a lui Orban, al cărei nume ne scapă.
Doar că nu numai acesta este efectul funest pentru PNL obținut în urma găselniței lui Ciucă, ci pe scara seismică a reorientării paradigmatice a politicului românesc.
Se refac orice fel de calcule guvernamentale ale PSD după decembrie, care urmează să configureze matricea unei Stângi naționaliste cu un AUR aflat electoral în plin moment cinetic progresiv, în următoarea guvernare a României, binecuvântată de viitoarea putere naționalistă ce se poate instaura la Casa Albă prin Donald Trump.
Din neștiință și din nebăgare de seamă, Ciucă a furnizat pe tavă, prin profețiile și comenzile sale sale stupide înspre coagularea tardivă a Dreptei românești în jurul și împrejurului său generos și supradimensionat. Și aceasta este exact pretextul de care avea nevoie Ciolacu pentru discuții dihotomice de cele cu liberalii, anume cu naționaliștii români.
Se așteaptă numai evoluția campaniei electorale prezidențiale din Statele Unite.

Se pregătește balamaua guvernamentală prin Simion și AUR-ul său
Între timp George Simion va fi protejat și gonflat de PSD pentru a intra în turul II cu Ciolacu, moment în care se va face apelul la moderație și orientare euro-atlantică pentru a salva țara de un nou Vadim, suficient cât PSD să câștige prezidențialele după rețeta brevetată de Ion Iliescu în 2000.
Dar, lăsând loc de o alianță naționalistă, în care poate intra chiar și un UDMR spășit, într-o înțelegere prietenească viitoare Marcel Ciolacu-Victor Orban, aspect întrevăzut la întâlnirea de la București dintre cei doi șefi de guverne. După care AUR se va încolona cuminte în urma coviltirului căruței social-democrate, recunoscător pentru faptul că a ajuns la guvernare, chiar dacă nu va deține portofoliile cheie din viitorul guvern.
Și nu vor crea atâtea probleme partidului-stat câte au fost generate din cauza orgoliilor liberalilor, nejustificate desigur. Iar după prezidențiale și după parlamentare, constatând eșecul electoral groaznic al unui PNL neremorcat de căruța PSD, USR va pretinde conducerea Dreptei românești pe bună dreptate, pentru că nu acest partid progresist a adus în mod voluntar socialismul românesc la guvernare, trădarea politică purtând cocarda galben-albastră a PNL.
Evident, partid nedemn de a mai reprezenta Dreapta după spurcarea spiritului liberal în pat cu dușmanul socialist. Și aceasta pentru prezervarea unei nu știu cărei imbecile și nedemocratice stabilități euro-atlantice în România, care a fost emanată doar pentru a-i menține la putere nelegitim și nedemocratic pe liberali și pentru a-i conserva nelegitim puterea lui Iohannis, chiar și după alegerile din iarnă.

Cronica unei rupturi anunțate și a unei guvernări exclusive a Stângii naționaliste
Semnalele devastatoare date de liderii social-democrați prefigurează următorii patru ani fără PNL la guvernare, iar Florin Tudose este cel mai expresiv dintre ei, în timp ce Marcel Ciolacu păstrează o tăcere strategică:
Dl Ciucă, da, el, şefu’ la PNL declară senin că visul liberal este să guverneze cu USR. Ne aducem aminte cum ei au mai trăit acest vis…
E drept că pentru România visul lor era coşmarul românilor! Pentru ei era de vis să dea miliarde pe vaccinuri fără număr, de vis să cumperi izolete, măşti şi tot ce le-a mai trecut prin cap la ce preţuri au dorit, să faci praf sectorul energetic, să poţi să faci împrumuturi fără număr la dobânzi colosale, să semnezi cel mai jalnic PNRR (şi să-l prezinţi ca cel mai bun din galaxie)”, arată Mihai Tudose într-o postare pe Facebook.
„Acesta este visul lor. Şi coşmarul României!!!”, mai arată europarlamentarul PSD.
„L-am văzut pe Ciucă al nostru că îi este dor de Orban, de Drulă, de băiatul ăla care a dat un miliard de euro pe vaccinuri nefolosite şi că minunata dreaptă ar trebui să vină să mai dea o gaură, că, cumva, după trei ani de guvernare comună, este din nou stabilă ţara şi ar trebui dumnealui, între două „î”-uri, să se întâlnească cu băieţii ăştia, care sunt profesionişti la dat ţepe românilor”, a susţinut și Radu Moldovan, vicepreședinte național al PSD, preluat de Știri pe Surse.
Acesta este numai începutul! Să vedeți desanturi ale DNA și DGA, dar și al Curții de Conturi asupra liderilor liberali din toată țara după pierderea alegerilor și a guvernării, cu un nou președinte social-democrat care-și va atribui prin schimbări la vârf conducerile serviciilor și a Parchetelor speciale. O asemenea devastare a unui partid istoric nu se va mai fi înregistrat de la Operațiunea Tămădău împotriva liderilor PNȚ, din iulie 1947, ca să nu mai asertăm că istoria nu este oarecum ciclică. Prin aceasta se va încerca inclusiv prăbușirea politică a PNL sub pragul electoral parlamentar în 2028 și azvârlirea acestuia pe urmele istorice dezonorante ale PNȚCD.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.