„Ostașul în Slujba Țării” Nicolae Ciucă, prins între Scila și Caribda infracționale

„Ostașul în Slujba Țării” Nicolae Ciucă, prins între Scila și Caribda infracționale

2 81

Generalul cârnaților popotei naționale, Nicolae Ciucă, a fost prins cu pantalonii săi cu vipușcă în vine de un site de investigații snoop, preluat de Știri pe Surse, din pricina furăciunii a două milioane de euro din banii partidului pentru promovarea cărții sale balivarniere „Nicolae Ciucă, un Ostaș în slujba Țării”.
O inutilă irosire a celulozei patriei, care după ce că este o grețoasă platformă a cultului personalității sale, mai este și instrument delapidator din fondurile bugetare alocate PNL.
Prin urmare Ciucă în inimaginabila sa ignoranță în cele penale are de ales între Scila delapidării și utilizării fondurilor publice în interes personal și Caribda infracțiunii la Legea Electorală, în cazul în care cartea este considerată de partid ca instrument de propagandă electorală a lui Ciucă și a PNL pentru prezidențialele ce va să vină. Tertium non datur sună unul din principalele principii ale Logicii lui Aristotel, publicate în Organon I și II, desigur dincolo de posibilitățile intelectuale subatomice ale generalului rezervist din capul aiurit al PNL.
Acum, de ce a ales Ciucă la pensioara sa specială și consistentă să trăiască periculos pe spezele financiare ale partidului este un subterfugiu care pentru un om normal la cap este un mister. Însă, probabil că generalul reservist crede că banii publici virați de stat partidului sunt un fel de cârnați dolofani de la popota regimentului, iar el fiind comandant poate dispune de aceștia după plac. Și are plăceri consistente, nu glumă!
N-a luat în calcul că dacă nu intră în turul II al prezidențialelor liderii PNL îl vor debarca de la cârma haznalei de partid cu repeziciune, după care se poate trezi, împreună cu trezorierul partidului în ancheta penală privind deturnare de fonduri electorale ale PNL, denunțat chiar de aceia dintre lideri care astâzi îi ridică osanale ostășești pe la televiziuni la ore de maximă audiență. Iar, dezastru!, Curtea de Conturi care este obligată să cerceteze potlogăria editorială a lui Ciucă este sub controlul PSD prin președintele Busuioc, uns încă de Dragnea prin intermediul Camerei Deputaților.

Însăilările stupide din cartea lui Ciucă, o inutilă irosire a celulozei patriei
Cele patru sute de panouri publicitare ale promovării pe tot cuprinsul țării a tocăturii tipografice care este cartea sa sunt expresia flitului ostășesc dat de Ciucă legii înseși, convins probabil de impunitatea sa ipostaziantă, de Lider Maximus al căruței liberale pe cale de răsturnare ca la Caracal.
Cum noi, cei de la InfoBrașov suntem miloși din fire, optăm să-I furnizăm lui Ciucă soluția de evitare a haznalei penale în care este pe cale să se afunde precum în latrina regimentului, unde se juca el, cătană incipientă fiind, de-a cufundacul cu machetele submarinele franțuzești pe care urma după zeci de ani să le contracteze ca premier al României.
Anume, să-și declare cartea obiectiv strategic militar, străbătută de la un cap la altul de baliverne operative de rit militar și s-o secretizeze prin Parchetul Militar, degrabă ascunzător de dosare sensibile de treizeci și patru de ani încoace, așa cum a făcut și cu teza sa de doctorat plagiată.
Nu-i o lucrare domnească, nici consemnabilă de posteritate, va provoca un hohot de râs homeric al întregului popor, dar îl scapă de lațul procurorilor civili, care nu vor fi prea impresionați de strategiile sale ostășești, ci mai mult de artificiile sale bănești pe spezele bugetului public. Iar asta cu donarea sumelor provenite din vânzările cărții unor scopuri caritabile nu poate fi decât scorneala unui neghiob din fruntea liberalilor contraindicat pentru cugetare, cum spunea Petre Țuțea despre ruși.
Sumele provenite din infracțiuni nu pot fi reinvestite în mod legal în scopuri caritabile, dimpotrivă, se constituie potrivit legii penale în infracțiuni de spălare de bani, care se adaugă deturnării inițiale de fonduri ca infracțiuni complementare, cu scopul ascunderii provenienței ilegale a sumelor respective. Iată în ce hazna penală este Ciucă gata să alunece ireversibil, iar comunicatul PNL, în afară de faptul că provoacă ilaritate, denotă disperarea și dezorientarea partidului în fața deznodământului penal inevitabil al Afacerii Ciucă.

PNL se încurcă în explicații și-l afundă penal mai mult pe șeful său
Într-un comunicat de presă trimis joi presei centrale, PNL afirmă că „panourile publicitare au fost rezervate și contractate încă din luna februarie 2024 pentru întregul an, având în vedere toate campaniile electorale și materialele de promovare ale partidului”
„Aceste panouri nu au fost destinate exclusiv promovării cărții președintelui, fiind utilizate și pentru evenimente precum Congresul Partidului Popular European și pentru Ziua Partidului. În calitate de principal partid al dreptei, PNL consideră că este important ca oamenii să cunoască experiența și viziunea președintelui partidului, principalul vector de imagine al formațiunii. Precizăm că volumul urmează să fie lansat în perioada următoare, iar toate veniturile vor fi direcționate către susținerea unor inițiative caritabile”, precizează liberalii.
„Partidele politice beneficiază de subvenție din partea bugetului de stat, potrivit legii. Toate partidele investesc sume din subvenție pentru comunicare, presă și propagandă și se înscriu în firescul comunicării politice, cu respectarea legii. Primul lider de partid care a beneficiat de o asemenea promovare a fost Cătălin Drulă, pe atunci președintele USR. În prezent, un alt lider de partid – George Simion, președintele AUR – își promovează, în același mod, un plan electoral prezentat în afara perioadei legale pentru acest tip de campanie. Dintre formațiunile politice, PSD a cheltuit cele mai mari sume pentru activități de promovare. Așadar, acțiunile de promovare actuale reprezintă o activitate firească de informare a publicului despre activitatea PNL și a președintelui partidului, realizate într-un mod perfect transparent și legal”, sună disperarea din comunicatul liberalilor, preluat de Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Nici nu e de mirare la cât de idioți e! Și mai vrea sa ajungă și preș, cu toate ca e!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.