Ria Novosti: Atacul disperat asupra regiunii Kursk înseamnă sfîrșitul Ucrainei

Ria Novosti: Atacul disperat asupra regiunii Kursk înseamnă sfîrșitul Ucrainei

0 40

0 comentarii / 1471 vizualizări / 7 august 2024

Agenția rusă Ria Novosti analizează presupusul atac ucrainean pe teritoriul Rusiei, început ieri în regiunea Kursk de la granița cu Ucraina, profitînd de prezența slabă a armatei ruse în respectiva zonă, ceea ce a permis trupelor ucrainene să pătrundă relativ uşor în profunzime în această operaţiune. În material, analiștii ruși lansează un scenariu grav, conform căruia ucrainenii vor să pună mînă pe centrala nucleară din orașul Kurchatov, pentru a confrunta ulterior Europa cu un pericol nuclear.
„Nu este prima dată cînd Ucraina atacă teritoriile Rusiei, care sunt recunoscute de toată lumea – chiar și de dușmanii săi – ca fiind fieful său legitim. Nu este prima dată cînd încalcă astfel dreptul internațional. Dar regiunea Kursk, la granița cu Sumy, nu a fost atacată niciodată. Iar acum problema nu se limitează la ieșirile DRG-urilor și la campaniile de PR care îl însoțesc pe teroristul Kirill Budanov.
Este vorba despre o încercare de invazie în toată regula. Această încercare – pe cît de îndrăzneață, pe atît de disperată – poate fi privită din trei puncte de vedere: militar, politic și geopolitic.
Timpul lucrează împotriva inamicului – și în aceste condiții are nevoie de ieșiri îndrăznețe capabile să recîștige inițiativa pierdută. Aceasta explică oportunitatea militară de a deschide un alt front – frontul Sumy – în lipsa resurselor umane. Pentru a spori efectul, trupele ucrainene au încercat simultan să lanseze un atac amfibiu pe Tendrovskaya Spit din regiunea Kherson – dar a eșuat, trei din cele 12 ambarcațiuni implicate au fost scufundate, iar restul s-au retras.
Atacul asupra regiunii Kursk va eșua, de asemenea.
Rusia va fi nevoită să își sporească eforturile în această direcție, iar Ucraina va fi nevoită să țină un alt front, neavînd forțe pentru a face acest lucru. Ca urmare, avansul nostru în Donbas nu va face decît să se accelereze.
Din punct de vedere politic, atacul asupra regiunii Kursk, anterior pașnică, se datorează iminentei schimbări de stăpîn la Casa Albă (întrucît conflictul din Ucraina face parte din confruntarea globală, în care rolul Statelor Unite este unul dintre cele principale).
Probabil, vîrful regimului de la Kiev dorește să abordeze începutul „discuțiilor de pace” (a căror idee este promovată energic de Trump) într-o poziție puternică, astfel încît există dorința de a demonstra forță și de a ocupa cît mai mult teren posibil (sau, mai degrabă, cel puțin ceva).
Dar, din partea lui Zelensky personal, este posibil și „scenariul Netanyahu” – acela de a intensifica conflictul pentru a anula toate „inițiativele de pace” ale americanilor, forțîndu-i să continue să sprijine Ucraina.
Dacă premierul israelian este capabil să realizeze un astfel de truc cu Biden, cum poate fi Zelensky mai prejos?
Dar noi jucăm acest joc mai bine – și seria inevitabilă de înfrîngeri ale forțelor armate ucrainene în Donbas în această vară va devaloriza toate punctele politice ale regimului de la Kiev, indiferent de dorința sa de a negocia.

În cele din urmă, este important din punct de vedere geopolitic faptul că regiunea Kursk are o centrală nucleară în orașul Kurchatov(foto sus). Aceasta este suficient de aproape de graniță pentru ca regimul de la Kiev să viseze la capturarea ei. Avînd în vedere persistența cu adevărat maniacală cu care Ucraina a încercat (și continuă să încerce) să preia centrala nucleară Zaporozhye, presupunerea nu pare deloc nebunească.
Și dacă privim acțiunile militare din regiunea Kursk ca pe o lovitură de diversiune înainte de viitorul atac din Zaporozhye, atunci putem vedea o strategie care justifică (în ochii regimului de la Kiev) trimiterea la moarte sigură a unei forțe umane deja insuficiente.
Dacă reușește, Kievul are ocazia să șantajeze întreaga Europă cu o amenințare nucleară – o mișcare geopolitică brutală, dar eficientă, pe care, din fericire, soldatul rus o va împiedica.
Astfel, acțiunile îndrăznețe și disperate întreprinse de Kiev pe trei fronturi deodată – război, politică și geopolitică – nu sunt lipsite de sens, ci expun poziția strategică nesemnificativă în care se află.
Frontul întins, nevoia constantă de forță de muncă, dependența situației interne de favorurile din politica externă – toate acestea o obligă să comită crime, al căror preț va fi însăși statalitatea ucraineană” scriu analiștii ruși. (B.T.I.)

Sursa: inpolitivs.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.