CAINI DE PRIPAS

CAINI DE PRIPAS

0 239

Trecand pe stradute mai dosnice, adapostind inca mici foste intreprinderi, azi purtand pompoase nume, de nu mai stii la ce sunt folositoare si crezand ca esti in fata vreunei noi carciumi, te poti pomeni nu numai latrat, dar si Muscat de javrele de pripas adapostite in ograzile acestor companii, SRL-uri etc.


Asa cum a patit-o deunazi, imediat dupa lasarea serii, un brasovean ce mergea linistit pe str. Crisanei spre casa. De pe sub poarta Companiei Apa, cea care permite accesul masinilo, s-au repezit la el doua javre pirpirii, latrand de mama focului. Una dintre ele, probabil mai cinstita, il latra pe cetatean din fata. Cealalta javra in schimb s-a furisat pe la spate si si-a bagat coltii in cracul drept al pantalonilor cetateanului, scurtandu-l cu vreo 20 de centimetri. Norocul omului ca nu i-a luat si de vreo fleica. Dupa un sut sanatos javrele s-au retras chelalaind spre adapost, adica in curtea companiei, unde vietuiesc sub obladuirea unor angajati care lucreaza probabil in ture sau sunt de paza si care ii accepta drept? “cainii nostri”, avand si grija sa le umple si burtile, la schimb cu latratul.


Trecand pe drumurile vietii, poti intalni pe ulite politice si prin unghere de partid, ??adapostite in schimbul latratului, tot felul de jigodii corcite datorita unor calduri de neinteles omului cinstit. Si aceste javre pripasite din interes reciproc latra si, cand au ocazia, musca pe oricine nu miroase si nu vorbeste ca stapanii lor. Aceste javre isi au culcusul pe gunoaiele sufletesti ale stapanilor lor si-i ling pe acestia unde si cum li se cere.


Ca si echivalentul lor patruped, ei sunt cele mai periculoase finite, caci oportunistul jura ca nu fura, dar in orice clipa il surprinzi cu bucata de pantalon, smulsa de la truditori, in gura . Oare cat sa-i mai suportam pe acesti pagubitori in ograda tarii ?


?


Dan Bota ?


.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.