China acuză ”NED” pentru organizarea loviturilor de stat inițiate de CIA

China acuză ”NED” pentru organizarea loviturilor de stat inițiate de CIA

0 40

Organizația americană National Endowment for Democracy (NED) este un braț al guvernului SUA implicată de mult timp în subminarea puterii de stat din dinverse țări, care se amestecă în afacerile interne ale altor țări, care incită la diviziune și confruntare, inducând în eroare opinia publică, promovând infiltrarea ideologică sub pretextul promovării democrației, se arată într-un raport prezentat, astăzi, de Ministerul chinez de Externe (MAE), sub titlul „National Endowment for Democracy: Ce este și ce face”.
Potrivit MAE chinez, în ultimii ani, NED a continuat o serie de tactici și a promovat proiecte care au fost împotriva păcii, dezvoltării și cooperării între state.
„Este imperativ să demascăm NED și să alertăm toate țările de a proteja și de a combate încercările sale de perturbare și sabotaj, de a proteja suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare și de a susține pacea și dezvoltarea mondială și corectitudinea și justiția internațională”, se arată în document.

Raportul subliniază că organizația americană se prezintă fi neguvernamentală, însă nu este altceva decât o organizație care aplică operațiuni secrete derulate de CIA, cu finanțare din partea Guvernului SUA.
În raport se arară că, în 1983, anul în care a fost înființat NED, Congresul SUA a asigurat 18 milioane USD, pentru ca în 2023 să beneficieze de un buget de 315 milioane USD.
În aceste condiții, în documentul chinez se susține că NED „a instigat la revoluții colorate, pentru a submina puterea de stat în alte țări, inclusiv în Iran, Ucraina, Coreea de Nord și țările arabe”.

Sub masca democrației, libertății și drepturilor omului, Statele Unite ale Americii au folosit NED pentru infiltrare, interferență și subversiune împotriva altor țări. Acest lucru a încălcat grav suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare ale altor țări, a încălcat în mod flagrant dreptul internațional și normele de bază ale relațiilor internaționale și a pus în pericol grav pacea și stabilitatea mondială. Astfel de acte nepopulare și disprețuitoare sunt ferm respinse de comunitatea internațională”, se arată în concluziile MAE chinez.
Potrivit Chinei, „fiecare țară are dreptul să urmeze o cale de dezvoltare adaptată realităților sale naționale și nevoilor poporului propriu. Nicio țară nu este în măsură să țină prelegeri altora despre democrație și drepturile omului, cu atât mai puțin folosind democrația și drepturile omului ca scuze pentru a încălca suveranitatea altor țări, pentru a interveni în afacerile lor interne și pentru a incita la confruntare ideologică”.
Textul integral AICI

Autor: Dan Tomozei
Sursa: DanTomozei.ro

Nota
National Endowment for Democracy, este o organizație neguvernamentală cvasi-autonomă din Statele Unite, fondată în 1983, cu scopul declarat de a promova democrația la nivel mondial, prin promovarea instituțiilor politice și economice, cum ar fi grupurile politice, sindicatele, piețele libere și afacerile. (cf. Wikipedia)
Fondatori: Carl Gershman, Ronald Reagan, Allen Weinstein Înființare: 18 noiembrie 1983, sediul: Dealul Capitoliului, Washington, D.C., Statele Unite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.