Cu câte labe lucrează șefii-politruci ai medicilor, în 24 de ore?

Cu câte labe lucrează șefii-politruci ai medicilor, în 24 de ore?

1 57
medici doctori spital operatie chirurgie

Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon din București este o muniție cu dispersie care nu lovește țintele reale, protejate politic. Sistemul medical de stat din România este în criză, devenit o afacere de familii și de clanuri. Ce au prezentat Cătălin Antohe și Victor Ciutacu în anchetele jurnalistice este doar o secvență din realitatea medicală, realitate peste care păstoresc senatori și deputați din Parlamentul României,  din Guvernul României.

Pe scurt, PSD, PNL și USR împart și feliază sistemul sanitar: funcții, bugete de stat și locale, asigurări și decontări de servicii medicale, cu drenaj consistent de la stat, la privat.

Criza în care se zbate sistemul medical românesc are implicații politice, fiind patronată și controlată de politruci cu funcții și responsabilități multiple.
Cum poate ca un director de spital, un șef de secție, un director medical, să fie simultan: cadru medical la stat și privat, cadrul universitar la stat și privat, președinte de filială  de partid, senator sau deputat, proprietar de afaceri sau consultant în domeniul medical?
Vorbim de oameni care au doar 24 de ore pe zi, dar care au 4-5 contracte de muncă în diferite instituții, în diferite orașe, simultan!
Potrivit contractelor, acești oameni trebuie să fie la spital, la catedră, la Parlament sau în afaceri, în același timp. Evident, nu se întâmplă asta! Dar, banii curg și în absență, pentru că sistemul este complice, este corupt, este dominat de impostură!
Realitatea este cunoscută la nivelul sistemului medical și la nivel politic în România. În rândul senatorilor și deputaților PSD, PNL, USR, se regăsesc indivizi de neatins de controale, de minime verificări.
O serie de senatori și deputați și-au făcut titluri de glorie în lupta pentru apărarea drepturilor pacienților, dar … din lupta asta au ieșit mai bogați, iar sistemul medical este mai prost și mai sărac!
Sunt medici cu spate politic au devenit directori și șefi la stat, veritabili casapi în rândul angajaților, selecția fiind făcută încă din băncile facultăților de medicină. Ai îndrăznit să ridici vocea, să pui o întrebare? Te-ai ras! Orice examen de intrare în sistemul de stat îți este blocat sau anulat, atunci când l-au luat!
Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon nu este decât vârful unui munte la poalele cărora s-a adunat toată mizeria păstorită politic. O mizerie care sufocă profesionalismul și încrederea în sistemul medical. Un sistem medical transformat în afacerea unora care au racord politic până în Guvern, Parlament și Președinție.

Toți știu, pentru că toți sunt parte din sistem.
Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon nu este decât o altă dovadă a corupției și imposturii care sufocă și despre care se știe.
Haosul este generalizat, de la educație, la instituții de ordine și sănătate!
Să nu generalizăm, pentru că lumea este sensibilă. Dar, ce facem cu cei care impun haosul generalizat?

Autor: Dan Tomozei
Sursa: DanTomozeI.ro

COMENTARII

  1. Romania este o țara condusa de mafioti , scapata de sub control ,sintem pe cont propriu , nu mai asteptati nimic de la clasa politica in putrefactie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.