Nicolae Ciucă s-a tâmpit de tot, nu mai știe unde s-a născut

Nicolae Ciucă s-a tâmpit de tot, nu mai știe unde s-a născut

4 59

Generalisimul expandat și umflat cu toate sinecurile la vârf posibile din România, mai puțin cea prezidențială pe care și-o dorește năvalnic și fără șanse, se consideră la 100 de kilometri situat în spațiu cu geneza sa de teatrul de război ucrainean, deși s-a născut …în Oltenia, la Plenița, județul Dolj.
O fi Plenița la 100, la 1000 sau 2000 de kilometri de frontul ucrainean, nici Ciucă nu mai știe exact. Dar parcă 100 de km sună mai bine pentru a evoca pericolul nașterii sale în preajma teatrelor de operațiuni, cum îi place să sublinieze perpetuu.
Cert este faptul că dă impresia că nu ar ști exact unde s-a născut, sau unde este războiul mai exact, ceea ce aruncă o umbră de îndoială asupra capacităților sale mintale. Dacă am realiza un focus grup printre babele din Plenița ieșite dis de dimineață la poartă am constata că acestea știu că războiul este departe de comuna lor, în orice caz mult mai departe decât la o sută de kilometri.
Un general patru stele al Armatei Române nu știe exact pe unde-I conflictul Ucraina-Rusia, semn de halul în care a ajuns această instituție fundamentală a patriei.
Iată deci că Nicolae Ciucă percepe războiul ucrainean după ureche, exact cum și-a perceput și propria guvernare, cea mai dezastruoasă din istoria țării pe timp de pace după cele ale lui Petre Roman și guvernele CDR.
Ciucă a privit harta răsturnată a României, sau era el răsturnat când a privit-o
Citind oarecum anevoios un articol despre țintele nucleare ale Rusiei, inclusiv România, pe Nicolae Ciucă l-a luat valul nostalgiei(sau al somnului după îndoparea copioasă cu cârnații popotei regimentului) autofelicitându-se cu privire la norocul nașterii sale și la lipsa de griji a românilor care nu-s în război cu numeni, deși euro-atlanticii încearcă să îi bage. „Am realizat că dacă mă năşteam 100 km ‘mai încolo’(sic!! mai încolo față de unde? N.n.) acum aş fi fost pe front(sic!!! n.n.). Este bine să conştientizăm cu toţii, din când în când, că suntem un popor binecuvântat.
Este bine să avem măcar câteva momente de reflecţie asupra celor cărora le datorăm pacea. În primul rând nouă, pentru aderarea la Uniunea Europeană. Altfel, acum am fi fost în aceeaşi situaţie precum Ucraina”, a mai transmis Ciucă, potrivit Știri pe Surse.
Wikipedia, însă, îi face un portret mult mai puțin măgulitor decât cel rezultat din ieșirile publice dezaxate și dezorientate ale liderilor PNL.
„Guvernarea sa a fost acuzată de autoritarism și iliberalism,[9][10][11][12] precum și de limitarea libertății presei.[13] Unii analiști internaționali au apreciat că sub Guvernul Ciucă, România a înregistrat o regresie democratică severă,[14] The Economist plasând România ca cea mai nedemocratică țară din Uniunea Europeană, inclusiv sub Ungaria lui Viktor Orbán.[15][16] Tot în timpul guvernării Ciucă, indicele libertății presei a scăzut de la 75.09 în 2021[17] la 69.04 în 2023” se arată în prezentarea Wikipedia a deplorabilului general rezervist român.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Da , dar vor sa aduca in locul lui unul mai tampit , pe Helwig . Ciuca mai baiguie ceva liber , dar Helwig nici buna ziua nu spune daca nu are o foaie in fața

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.