Așteptându-i pe barbari!

Așteptându-i pe barbari!

0 35

Trăim fiecare o ideologie pe care dorim să o impunem celorlalți.
Felul în care înțelegem noi lumea ni se pare cel mai corect, iar lumea fiecare încearcă să și-o explice pentru a se simți în siguranță.
Neo-liberalismul de azi e greu de explicat și înțeles. Însuși cuvântul neoliberal a fost utilizat în diferite momente ale secolului trecut vrând să spună de fiecare dată altceva.
Sociologia, economia, psihologia, filozofia politică, teologia se întrec pentru a da o definiție cât mai exactă a măruntei noastre existențe.
~

Neo-liberalism e Școala din Chicago cu Strategia sa de șoc descrisă de Naomi Klein.
Milton Friedman (urmat de David), Jeffrey Sachs au fost pioni importanți în America de Sud a juntelor militare, Polonia lui Lech Wałęsa, Rusia lui Boris Elțîn, China lui Deng Xiaoping, America lui Ronald Reagan, Anglia Margaretei Thatcher, România lui Iliescu.
The Great Reset al lui „You Will Eat Ze Bugs!”.
Trump van Gogh continuă această viziune agresivă, războinică a neoliberalismului.
Ucraina cazacilor (și nu cea a rutenilor) ce trebuie dezmembrată, privatizată și exploatată prin intermediul unei strategii de șoc – războiul cu Vladimir Putin – pe modelul lui Boris Elțîn în Cecenia.
~

Neo-liberalism e biopolitica lui Michel Foucault.
Statul devine un start-up nation. Antreprenoriatul devine politică oficială si doar individualismul, egoismul, auto-perfecționarea sunt acceptate fără a vedea consecințele sociale.
New Management-ul transformă sistemul public într-un sistem privat impunând un spirit antreprenorial întregii societăți.
Programul Start-up Nation România, aflat la ediția a patra și inaugurat de Marcel Ciolacu deunăzi.
~

Neo-liberalism e ceea ce critică Pierre Bourdieu. O luptă ideologică și politică a unor elite dominante (a unei noi nobilimi de stat) ce, prin distrugerea sindicatelor si a familiei, prin intervenționism, prin intermediul propagandei, reușește să crească inegalitățile și să favorizeze comportamente individualiste care pierd din eficacitatea acțiunilor grupului.
Le Monde Diplomatique, mișcarea alter-mondialistă sau diverși autori (Michel Clouscard) au furnizat tone de articole pe această temă.
~

Neo-liberalism e liberalismul libertarian apărut din vâjâitul pietrelor pe străzile Parisului în Mai ‘68.
Anarho-capitalismul. „E interzis să interzici”.
O anti statalitate, un laisser-faire absolut, o societate atomizată, liberală și libertină.
Feminismul, bărbatul deconstruit, drepturile minorităților etnice și sexuale, psihanaliza și dezvoltarea personală, dreptul la avort, ecologia, consumul de droguri și pornografie, tefeleii Open Society, cancel cultura… sunt matricea neoliberalismului.
Un ultra-liberalism economic îmbinat cu un libertarianism societal.
Pentru noua lume, liberalismul economic nu e compatibil cu conservatorismul societal.
~

Care e scopul final?
Același ca pe vremea oricărui alt Imperiu.
Crizele trecute și viitoare reprezintă probabil etape de ajustare, alianțe de moment pentru o transformare profundă a populațiilor Imperiului, pentru a slabi rezistența diverselor națiuni și clase sociale, pentru ca aristocrația patronală globală, unită în Comisia Trilaterală sub tutela Ingsoc-ului peerage-ului britanic, să strivească sindicatele, să uniformizeze cultural, să alieneze locuitorii cetăților și să-i transforme în barbari.

Ilya N.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.