Mircea Geoană sub ironiile lui Năstase: „Nu e un jucător de echipă,...

Mircea Geoană sub ironiile lui Năstase: „Nu e un jucător de echipă, pe toate le-a făcut ”singur”!

0 37

Ex-premierul Adrian Năstase este politicianul care îl cunoaște cel mai bine pe Geoană, candidatlul fără partid dar dornic de… Cotroceni. Fostul șef al lui Mircea Geoană, îi aduce acuzații tăioase la Marius Tucă Live actualului candidat prezidențial, susținînd că acesta e lipsit de poate cea mai importantă calitate a unui politician: nu e un om de echipă.
Ce vreau să spun. Mircea Geoană are niște date personale și o anumită experiență care sunt remarcabile. El însă nu este un jucător de echipă. Și din cauza asta, chiar dacă în momentul de față încearcă să-i formeze o structură de sprijin, înțeleg și partidul ăla, grupul parlamentar…
Încearcă lucrurile astea. El sună la foști colegi din perioada 2004 sau de după, încearcă să îi mobilizeze. Va fi foarte complicat, după părerea mea. El a fost un foarte bun ambasador, a fost un foarte bun ministru de externe, dar ce m-a făcut pe mine să fiu critic în relația cu el: citind cartea lui, ”Bătălia pentru Viitorul României”, nu veți găsi nicăieri menționat, menționată formula ”partidul PSD” sau ”guvernul PSD”.

Pe toate le-a făcut singur.
„Independentul” trebuia să arate că aceste lucruri erau ale lui. De aici, frustrarea pe care o au mulți din PSD, care spun, bine, dom’le, ne-am sacrificat, am alergat pentru el, am contribuit financiar, l-am sprijinit în fiecare dintre momentele astea, iar el e acum un ”independent” care nu mai știe nimic despre faptul că a fost 5 ani președinte la partid, faptul că s-au pierdut o parte din alegerile locale în 2004 pentru că el a ținut foarte mult să fie candidat de primar general la București. Și a pierdut din primul tur.
Eu l-am apărat. Era o perioadă în care Vanghelie, cu care a devenit bun prieten ulterior, îl ataca și spunea că e un ”maimuțoi implementat”. Aceste lucruri pe care, într-un fel, el le-a uitat, în ideea de a lăsa la o parte întregul trecut…
Am spus adeseori un lucru pe care îl repet și astăzi. PSD-ul pare uneori un fel de clădire, cu mai multe etaje, dar între etaje nu există un ascensor” a spus Năstase.
„El, atunci cînd a fost furat în 2009, singura circumscripție în care a cîștigat – în Prahova, unde eram eu deputat – a fost cea de la Mizil, unde aveam eu mandatul de deputat. În rest, a pierdut în toate celelalte circunscripții”
a mai punctat fostul premier.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.