„Agresiunea” Chinei asupra Taiwanului
Propaganda occidentală este efectiv aberantă atunci când vorbește despre așa-zisa agresiune a Chinei față de Taiwan. Prostovanii care habar nu au de istorie, înghit pe nemestecate șabloanele cu care sunt bombardați, în condițiile în care realitățile de la fața locului stau absolut diferit.
Prima chestiune asupra căreia o să mă aplec este cea a apartenenței Taiwanului. Ceea ce nu înțelege occidentalul îndobitocit de propagandă este că Taiwanul e China! Atât din punct de vedere al chinezilor cât, mai ales, din punctul de vedere al taiwanezilor.
Și unii și alții au același punct de vedere, anume că sunt o singură țară. De altfel, denumirea oficială a Taiwanului este … Republica Chineză(Taiwan). S-a înțeles?
Fuge Taiwanul de China? Absolut nu!
Recentele retorici anti-chineze au venit pe fondul înrăutățirii politicii de ocupație practicată de SUA. Iar politicile au venit după ce americanii au observat că Taiwanul se apropie natural de China, integrându-se din ce în ce mai mult în economia și civilizația continentală.
Atât pe insulă, cât și pe Continent, populația susține integrarea, chiar dacă rămân două sisteme politice diferite.
Că nu e cum spune propaganda vedem din numeroase aspecte, cel mai important fiind … alegerile.
Ceea ce trebuie să știți este că, pentru prima dată în istorie, numărul voturilor exprimate pentru actuala președintă(aprox. 5.5 milioane) este mai mic decât cele exprimate împotriva sa(aprox. 8 milioane). Sistemul electoral taiwanez este unul într-un singur tur în care câștigă cel care adună cele mai multe voturi(similar alegerii primarilor de la noi). Așadar, imaginea cu „voința poporului” este absolut falsă.
Nu mai vorbesc de faptul că a fost cea mai violentă campanie electorală din istorie, în care numeroși oameni au fost arestați pentru că-și exprimau susținerea pentru anumiți candidați, acuza principală fiind aceea că sunt plătiți de chinezi.
La nivelul străzii, oamenii sunt deranjați de marionetele americane din fruntea țării, dar nu au, pe moment, ce să facă. Presiunea exercitată este mult prea mare.
Însă, să vorbim despre „teroarea chineză”. Care teroare?
Dacă ar vrea să terorizeze Taiwanul, China ar putea-o face extrem de ușor. Știați că Taiwanul este dependent aproape 100% de GNL? O bună parte e gaz rusesc achiziționat din China la prețuri bune.
Pff, terorista China oferă Taiwanului gaz care susține energetic întreaga insulă. Dacă ar vrea să lase insula în întuneric, China ar putea-o face extrem de simplu. Doar că nu vrea.
În China lucrează o groază de taiwanezi. Statisticile oficiale spun că „nu mai mult de 200 000”. Realitatea din teren este însă una crâncenă, numărul real al taiwanezilor care lucrează în China fiind de cel puțin zece ori mai mare.
Mai este însă un aspect care deranjează teribil.
Taiwanul este dependent în proporție de 40% de industria sa de chip-uri. Este o dependență toxică, ceea ce înseamnă că prăbușirea dominanței sale la nivel mondial poate echivala cu prăbușirea economică a insulei.
Ca să înțelegeți, Taiwanul domină piața mondială a chip-urilor. Au o cotă de piață de aproape 50%!!! Problema mare cu care se confruntă este că sancțiunile americane i-au redus clientela deoarece nu mai pot face afaceri cu China, Rusia…
De partea cealaltă, China face eforturi considerabile pentru a-și produce singură chip-urile de care nevoie, iar proiectul este unul de succes.
La ora actuală, China are aproximativ 20% din piața mondială, iar procentul este în creștere. E limpede că o bună parte a procentului e tras din cota taiwaneză. Atât cei implicați în industrie, cât și oamenii de rând, înțeleg bine asta.
Mai mult, regimul de teroare al SUA a obligat TSMC să-și deschidă o fabrică în SUA, forțând o altă pierdere de piață pentru Taiwan.
E simplu de înțeles că fiecare procent din cota mondială pierdut de Taiwan se reflectă într-o viață mai proastă a populației insulei. SUA, nu doar că obligă Taiwanul să nu mai vândă unor clienți tradiționali, dar, mai mult, îi fură hălci din industria-stindard.
În concluzie, tot ceea ce știți despre Taiwan este o minciună absolută, o tipică gogoașă americană fără nicio consistență benefică. Problema e că minciunile nu rezistă mult. Iar asta se vede limpede din atitudinea oamenilor simpli.
După ce americanii au forțat TSMC să construiască o fabrică în SUA, s-au înmulțit „dezertările” din companie. Numeroși specialiști, deținători de know how, preferă să plece de la TSMC, pentru a lucra în China.
La nivelul omului de rând radicalizarea se vede mai bine ca oricând. Iar totul a explodat în momentul în care SUA a propus ca Japonia să vină să „apere” Taiwanul.
Punându-i chinezului din Taiwan o asemena perspectivă în față, l-ai pierdut definitiv.
Indiferent de ceea ce ați crede, chinezii își știu bine istoria și asta indiferent de propaganda americană!
Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com