Putin a pus ținta pe România – „LOVIM”!
Soarta conflictului din Ucraina și, prin ricoșeu, viitorul Europei se vor decide la New York, pe final de septembrie. Metropola americană va găzdui reuniunea Adunării Generale a ONU, iar Volodimir Zelenski va fi prezent și, încă o dată, va insista pentru lovituri de rachetă cu rază lungă de acțiune în adâncul Federației Ruse.
Până atunci, Vladimir Putin ordonat mărirea numărului de recruți în rândurile Armatei Roșii și l-a împins pe generalul Serghei Lipovoi să anunțe: „Vom lovi România, Polonia și Bulgaria”!
Între aceste date ne mișcăm.
Avem un conflict la granița de nord și destui nebuni care cred că pacea poate fi adusă de lovituri de rachetă.
Serghei Lipovoi are 61 de ani și este unul dintre generalii cei mai apreciați la Moscova, decorat „erou al Rusiei”.
Într-o rară luare de poziție, a avertizat trei state că se află pe radarul forțelor nucleare rusești – „Lovim ținte militare din România, Polonia și Bulgaria dacă Ucrainei i se va permite să tragă în noi cu rachete cu rază lungă”.
Mesajul este scurt și cât se poate de cuprinzător. Vine ca o completare a celor spuse de Vladimir Putin nu mai departe de acum o săptămână – „Dacă SUA permit Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune, înseamnă că NATO este în război cu Rusia!”.
Șef peste forțele aeriene, generalul Lipovoi ține să reamintească Occidentului că „Rusia dispune de suficiente arme pentru a lovi nu doar Ucraina, ci și infrastructura critică a Occidentului.
Avem dreptul să lovim punctele de decizie, adică aeroporturile unde sunt staționate avioanele F-16, centrele logistice și depozitele acestor rachete din România, Polonia și Bulgaria.
Să nu vă îndoiți o clipă: Rusia dispune de suficienți transportatori de arme la sol, pe mare și sub apă pentru a răspunde adecvat!”.
Cine operează rachetele Storm Shadow și ATACMS?
Zelenski merge, pentru al doilea an consecutiv, la Adunarea Generală a ONU, prilej cu care va face lobby, încă o dată, pentru suplimentarea ajutorului militar oferit de NATO și aliații săi.
Concret, liderul de la Kiev spune că vrea să primească „undă verde” pentru a lovi adânc în teritoriul Federației Ruse cu rachetele oferite de Occident, care au rază lungă de acțiune.
Pe hârtie, nu sună a ceva atât de periculos, nu-i așa?!
Dar, ce nu se spune este că rachetele Storm Shadow și ATACMS, la care face referire Zelenski, nu sunt operabile de către „specialiștii” Kievului. Este nevoie de ofițeri britanici, respectivi americani pentru a folosi aceste arme și, mai mult de atât, este nevoie de rețeaua de sateliți a SUA.
Rachetele ATACMS au nevoie de date precise și în timp real, pe care numai sateliții militari controlați de Pentagon le pot oferi.
Mai mult, ca o dovadă că jocul ăsta va fi jucat până la capăt – sau „până la ultimul ucrainean”, cum spun politicienii de la Washington?! -, omul lui Putin a spus că, după România și Polonia, ar putea urma ținte din Germania și chiar Statele Unite.
Privind acum la tablou, ar fi sau nu Statele Unite implicate direct într-un atac asupra Federației Ruse?
Parcă se schimbă „puțin” perspectiva, corect?!
Tocmai din acest motiv – înțelegând riscurile care vin dacă bate palma cu Zelenski – președintele Joe Biden a refuzat, într-o primă fază, să-i facă pe plac actorașului de la Kiev. Spun într-o primă fază pentru că, la ce presiuni sunt asupra sa, nu-i exclus ca Biden să cedeze, iar o astfel de „nucleară” să fie detonată chiar înaintea alegerilor, programate în noiembrie.
Iarna nucleară peste Europa?!
Și, dacă tot am pomenit termenul „nucleară”, trebuie avute în vedere câteva dintre planurile rușilor, făcute publice chiar de ei.
La Moscova se vorbește tot mai des în ultima vreme despre reluarea testelor nucleare, văzute ca un ultim avertisment transmis Vestului. „Să le reamintim ce a însemnat Hiroshima”, spun rușii.
„Teritoriul Rusiei este imens. Avem destule locuri de testare care au fost puse sub control din perioada Uniunii Sovietice: Nordul, Orientul Îndepărtat, peninsula Kamceatka. Am testat, cândva, arme nucleare în Novaia Zemlia, putem să reluăm testele demonstrative, avem unde. Personal, consider că ar trebui să facem asta acum”, și-a încheiat scurtul interviu generalul Lipovoi.
Pentru Europa, care în ultimele zile se confruntă cu ploi abundente aduse de ciclonul Boris, un test nuclear efectuat de Rusia acum, cu armele moderne din prezent, ar putea echivala cu un dezastru. Mulți vorbesc despre o iarnă nucleară peste continent, când amintesc de riscurile detonării unei bombe atomice.
România stă liniștită. Este apărată de articolul 5 din contractul de aderare la NATO, ne spune Radu Tudor, putem dormi liniștiți, articolul ne protejează, garantat Unchiul Sam, a vorbit Antena 3 cu el.
În plus, nici iarna nucleară nu o vom simți, că ANM-ul nostru va veni cu o informare după ce o să treacă momentul. Meteorologii lui Mateescu nu-s în stare să deosebească o ploaie de vară de un ciclon care mătură tot în cale. La imaginile din satelit cu iarna nucleară, ANM va transmite că pe Valea Prahovei cad primii fulgi de zăpadă și sunt condiții pentru schi și dat cu sania.
Sursa: national.ro