Etapele Marelui Premiu de Vară la sărituri cu schiurile, de la Râșnov,...

Etapele Marelui Premiu de Vară la sărituri cu schiurile, de la Râșnov, și-au desemnat învingătorii

0 5

Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă de la Râșnov de pe Valea Cărbunării, a găzduit o nouă ediție a competiției internaționale de sărituri cu schiurile FIS Ski Jumping Grand Prix. Circa 100 dintre cei mai buni săritori cu schiurile din lume din 15 țări au intrat în concurs, pentru 2 etape individuale, la feminin si masculin. Concursurile au fost importante, din moment ce se acumulează puncte în ierarhia mondială, puncte care vor conta în stabilirea rankingului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă. Printre națiunile care și-au trimis sportivi în competiția de la Râșnov pot fi amintite : Austria, Elveția, Finlanda, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, Statele Unite ale Americii și, desigur, România. România a fost reprezentată, la feminin, de Dana Haralambie și Alesia Mîțu, iar la masculin, de Daniel Cacina și Mihnea Spulber.
În prima etapă a Grand Prix-ului de vară la sărituri cu schiurile, s-a înregistrat o surpriză, italianca Lara Malsiner s-a impus după două sărituri foarte bune de 94.00 și 95.5 metri, cu un total de 219.3 puncte. Podiumul etapei a fost completat de o altă sportivă din Italia, Annika Sieff și de japoneza Nozomi Maruyama. Favorita competiției Nika Prevc a încheiat pe locul 9. Singura sportivă din România ce a reușit calificarea în manșa secundă a fost săceleanca Dana Haralambie. Ea a terminat etapa pe locul 15, după sărituri ce au măsurat de fiecare dată 83.5 metri. În prima rundă, la masculin, a triumfat polonezul Pawel Wasek, cu 250,9 puncte, urmat de austriacul Ulrich Wohlgenannt, cu 248,6 puncte și de Kevin Bickner, din Statele Unite ale Americii, care a acumulat 246,5 puncte. Primul săritor român în clasament a fost Daniel Cacina, care a acumulat 224 de puncte și s-a clasat pe locul 22.
În cea de-a doua etapă la feminin, tot cele trei sportive, care au completat podiumul în prima rundă au fost în prim plan. A învins din nou, surprinzătoarea Lara Malsiner, din Italia, cu 227,4 puncte, urmată pe locul secund de japoneza Nozomi Maruyama, cu 225,7 puncte și de Annika Sieff, Italia, care a acumulat 217,3 puncte. Sportiva noastră, Daniela Haralambie s-a clasat a 17-a, având 190,9 puncte, cu sărituri de 85 și 87,5 metri. În a doua etapă a băieților, niciunul dintre reprezentanții României nu a reușit să se califice în manșa secundă. Victoria a revenit aceluiași polonez Pawel Wasek, care a reușit dubla la Râșnov, urmat de japonezul Ren Nikaido și de italianul Alex Insam.
Următoarele etape ale Marelui Premiu de vară la sărituri cu schiurile se vor disputa în Austria și Germania.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.