ROMÂNI – PATRIOTISRMUL nu poate exista în afara NAȚIONALISMULUI!

ROMÂNI – PATRIOTISRMUL nu poate exista în afara NAȚIONALISMULUI!

1 5

GPR – Comunicatul nr. 30, privitor la necesitatea istorică a promovării naționalismului suveranist-patriotic în România

Cetățeni ai României,
Promovarea patriotismului este o datorie de onoare a fiecărui cetățean al României, cu deosebire a cetățenilor de etnie română, poporul român fiind cel pentru protejarea existenței și activității căruia s-a format statul național român la 1859, devenit național unitar, la 1918.
Patriotismul nu poate exista în afara naționalismului. Patriotismul și naționalismul sunt noțiuni legate indestructibil.
Nemulțumirile poporului român acumulate după Al Doilea Război Mondial, pe parcursul Războiului Rece, ca urmare a înfrângerii României în războiul mondial și a nenorocirilor aduse de regimul politic iudeo-bolșevic, de ocupația militară sovietică și de distrugere a unei părți a elitelor națiunii române, au lăsat urme adânci în conștiința publică românească. Ulterior, autoritarismul regimului socialist de stat naționalist românesc a creat și el nemulțumiri în rândul unei părți a poporului român.
În această perioadă de timp, Occidentul a reușit să-și creeze o imagine deosebit de bună în rândul opiniei publice românești, mult diferită de realitatea practică pe care o oferă lumea occidentală și a făcut ca o mare parte a poporului român să dorească alianța cu Occidentul. Aceste realități au făcut ca poporul român să fie neatent, să nu realizeze în decembrie 1989 și după aceea, că România a fost înfrântă în Războiul Rece și schimbarea regimului politic nu este o victorie a României, ci reprezintă transformarea ei într-o pradă.
Multă vreme, românii nu au realizat că „Răul” este cauzat de sistemul globalist care era introdus forțat în România și au crezut că de vină pentru involuția României și a românismului sunt doar unele persoane.
Aspirațiile românilor și speranțele lor în alianța cu SUA și Lumea Occidentală s-au prăbușit. „Vin americanii!” și sensul de „Bine” al acestei expresii au fost o iluzie.
România s-a aruncat cu arme și bagaje în brațele Occidentului, iar în timp ce românii îmbrățișau Occidentul, acesta i-a buzunărit până la fundul buzunarelor. Metafora exprimă un adevăr istoric.
În ultimele două decenii, cele de după aderarea României la structurile euro-atlantice, România a mers înainte coborând, a fost transformată în colonie, ulterior în teritoriu aflat sub ocupație militară străină, jefuit sistematic de companii occidentale și îndatorat peste măsură.
Românii mai au un procent infim de proprietate asupra bazei materiale a societății și asupra capitalului. Marea majoritate a resurselor naturale sunt exploatate în folos străin. România și-a pierdut total independența și suveranitatea națională pe care le câștigase în ultimii 30 de ani ai regimului socialist de stat, cele care au permis României cea mai importantă dezvoltare în toate domeniile de activitate, din întreaga istorie a României.

GpR este de părere că recunoașterea pe scară largă a eșecului regimului politic iudeo-euro-atlantic în România este doar o chestiune de timp.
În aceste condiții, GpR consideră că toți cei care se simt patrioți români/naționaliști români/adepți ai suveranismului național românesc, trebuie să-și clarifice opțiunile. În acest sens, GpR transmite câteva gânduri patrioților români.
– Nu poți să fii naționalist-suveranist și să susții regimul globalist iudeo-euro-atlantic și apartenența României la acest regim!
– Nu există patriotism filo-semit!
– Nu poți să fii patriot naționalist român și să renegi realizările din istorie ale poporului tău.
– Nu este firesc să fii adept al suveranismului național, să militezi pentru o Românie suverană și să ai atitudini potrivnice altor state care susțin suveranismul național.
– Un naționalist-suveranist nu poate să accepte genocidul din Gaza.
– Un naționalist-suveranist român nu poate să fie de partea Ucrainei kazaro-evreiești, susținută de globaliști, împotriva Federației Ruse naționalist-ortodoxă.

Urmărind atent viața politică internațională, GpR a constatat că regimul politic naționalist-suveranist s-a răspândit într-o foarte mare parte a Globului. State incluzând aprox. șapte miliarde de locuitori s-au desprins de sub controlul regimului politic iudeo-globalist american și își croiesc un drum politic propriu, căutând sprijin și cooperare în rândul organizației economice BRICS și a Organizației de Cooperare de la Shanhai, ambele având în frunte Federația Rusă și China.
GpR a observat că și unele state europene, inclusiv state membre ale NATO și ale UE, colaborează foarte strâns cu BRICS, cu Rusia și cu China. Este suficient să nominalizăm Ungaria, Turcia, Serbia, Croația și altele. Există și state occidentale mari care colaborează economic strâns cu China, cum ar fi SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Spania, Italia.
GpR consideră că România trebuie să-și adapteze politica internă și externă a țării la evoluțiile politice internaționale și să constate că pentru noi regimul politic iudeo-euro-atlantic este falimentar din toate punctele de vedere. România nu mai poate achita dobânzile la uriașa datorie externă și nu mai poate achita pensiile și salariile bugetarilor, decât cu bani împrumutați.
GpR consideră că România trebuie să revină la politica ei tradițională de pace și neutralitate, așa cum GpR s-a pronunțat și în alte comunicate adresate societății românești, să facă pași importanți de apropiere față de China, să renunțe la retorica anti-rusă și să promoveze relații de colaborare și respect reciproc cu toate statele vecine și cu alte state de care este legată prin diverse interese.
GpR consideră că România trebuie să se apropie și să colaboreze mult mai mult cu statele care promovează suveranismul național, atât din cadrul structurilor euro-atlantice, cât și din BRICS.

GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

Semnează:
Atudorei Calistrat Marvin – dr. în Relații internaționale, jurnalist, moderator Tv
Baltag Gabriela – fost judecător și membru în Consiliul Superior al Magistraturii, președinte de onoare al Asociației Magistraților din România
Coja Ion – filolog, profesor universitar, scriitor
Colceag Florian – matematician, profesor
Dinu-Avrămuță Cezar – matematician, activist civic
Drăghici Pompil – jurist, procuror, avocat, profesor universitar, decan barou de avocați
Lupu Corvin – profesor universitar (Istorie contemporană și recentă, Relații internaționale, Studii de securitate), fondator de specializări universitare
Horneț Iuliean – inginer, inventator, specialist în energie și mediu
Izvoranu Adrian – manager, președinte al Confederației Sindicatelor din Industrie, Servicii și Comerț
Manega Miron – poet, scriitor, jurnalist, director „Certitudinea”
Moraru Paul – medic, specialist în medicină alternativă, jurnalist
Naidin Adrian – muzician, violoncelist al Orchestrei Filarmonice Radio România
Primo Laurențiu – activist civic, specialist în management, antreprenor
Ștefănescu Gabriel – expert în finanțe publice; fost director general în Ministerul Transporturilor; fost director general în Ministerul Educației și Cercetării
Vintilescu Mircea – sociolog, profesor universitar
Zăgrean Leon – medic, profesor universitar

Grupul pentru România GpR

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.