Andrei Gîrtofan a câștigat Tess Rally Brașov, bifând primul succes din carieră

Andrei Gîrtofan a câștigat Tess Rally Brașov, bifând primul succes din carieră

0 5

Brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Škoda Fabia RS Rally2) au „spart gheața” reușind prima lor victorie la general într-un raliu din carieră. Cei doi membri ai ProRally Team Brașov s-au impus la Tess Rally Brașov, etapa „de casă”, bifând o primă cursă câștigată și un nou început pentru cariera lor. Andrei și Doru au dominat cursa brașoveană de la început până la sfârșit, în ciuda unei replici foarte bune venite din partea vicecampionilor mondiali Norbert și Francesca Maior. Pe probe mai vechi și mai noi, echipajul ProRally Team a arătat o concentrare foarte mare și, cu ajutorul unui material de concurs de top, a obținut un rezultat pe care Andrei și Doru și l-au dorit de mult timp.

Faptul că am luat startul la Brașov cu Škoda Fabia RS Rally2 este ceva foarte important. Știți bine că am reușit să achiziționăm acest material de concurs de top de-abia la jumătatea sezonului, la startul campionatului pe macadam. Ne-a luat ceva timp să ne obișnuim cu mașina nouă pe macadam, o suprafață unde eram conștienți că mai avem de lucrat. Însă, materialul de concurs de ultimă generația ne-a dat încredere și astfel ne-a fost mai ușor să creștem în evoluție pe macadam. Eram sigur că pe măsură ce acumulam cât mai mulți kilmetri de probă specială la volanul noii mașini o să învățăm mai mult și o să vină și rezultatele. Chiar dacă am fost mereu pe podium, nu reușeam să câștigăm un raliu. Ziua cea mare a venit însă, acasă, la Brașov, la Tess Rally, unde am reușit să punem cel mai bine în valoare perfomanțele mașinii și abilitățile noastre ca echipaj, reușind astfel o victorie ce ne-am dorit-o enorm de mult”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Tânărul pilot a continuat: „A fost pentru mine și Doru ceva unic. Primul raliu câștigat, acasă, în fața publicului brașovean, unul care a crezut mult în noi și în ceea ce putem face. Și mă bucur că am reușit să le răsplătim încrederea cu o victorie. Am avut un sentiment de ușurare că am reușit, după mulți ani, să facem ca un echipaj brașovean să câștige la Brașov. Ultimul brașovean care terminse primul acasă fusese chiar tatăl meu. Am avut un ritm rapid de la început, dar ne-am gestionat bine parcursul în așa fel încât să nu ne expunem la riscuri foarte mari. Mai aveam resurse pentru a merge și mai tare dacă se impunea în bătălia cu Norbert și Francesca. Am făcut o primă zi foarte bună, care s-a încheiat fiind în poziția de lideri. A doua zi de dimineață am tras tare ca să ne mărim avantajul față de locul 2, după care am mers «la conservare» pentru a nu face vreo pană, deoarece probele începuseră să se deterioreze. Suntem foarte bucuroși pentru rezultat, dar și pentru că le-am răsplătit încrederea partenerilor cu o victorie. Mulțumesc tatălui meu, lui Doru, întregii echipe tehnice, partenerilor, dar și fanilor pentru susținere. Fără ei nu am fi putut câștiga! M-am trezit astăzi (nr. – luni) cu un feeling așa fain și vreau să-l repet cât mai repede”.

Managerul ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan (Škoda Fabia Rally2), a încheiat Tess Rally Brașov pe locul 4, alături de navigatorul său, Andrei Toderaș. „A fost un raliu foarte fain, acasă, în fața propriilor fani, care s-a încheiat cu un rezultat foarte așteptat. Și nu mă refer la locul obținut de mine și Andrei Toderaș, ci la victoria fiului meu Andrei, prima din cariera sa. Un succes pe care îl va ține minte toată viața. Sunt foarte mândru de el și de Doru! Eu am mers doar de plăcere, după o pauză de un an în care nu am mai partcipat la niciun raliu. Nu am avut presiune, am vrut doar ca, împreună cu Andrei Toderaș, să ne simțim bine și să ne bucurăm de raliul de casă. Chiar dacă eram în luptă acolo, cu echipajele din față, tot timpul gândul meu zbura și la ce face fiul meu Andrei. A avut un raliu foarte bun și a obținut un succes foarte meritat. Sper să obțină multe de acum înainte”, a precizat Dan Gîrtofan.

          Un alt echipaj ProRally Team care a luat startul la Tess Rally Brașov a fost cel format din Andrei Cașcaval și Janos Soos (Škoda Fabia Rally2). „Un nou început pentru noi, după o pauză destul de lungă. A fost primul raliu pe macadam cu un model R5. O cursă de adaptare, în care ne-am simțit foarte bine atât eu, cât și Jancsi. Rezultatul nu a contat foarte mult, cât experiența pe care am avut-o cu această mașină extraordinară și readaptarea la suprafața de concurs care, după o perioadă destul de lungă de curse pe asfalt, a fost binevenită. Un raliu greu, cu probe foarte frumoase, încheiat cu rezultat decent, obiectivul nostru fiind reîntoarcerea la macadam”, a spus Andrei Cașcaval.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.