PNL își sacrifică existența „istorica” printr-un gest politic „amoral, sfidător, degradant

PNL își sacrifică existența „istorica” printr-un gest politic „amoral, sfidător, degradant

1 12

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraților din România, judecătoarea Viorica Costiniu, este „stupefiată” de faptul că PNL își sacrifică existența „istorica” printr-un gest politic „amoral, sfidător, degradant”.
Într-o scrisoare pe care a trimis-o președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, Viorica Costiniu îi cere explicit „să nu ne rușineze în fața lumii”.
Iritarea magistratului a fost generată de efortul liberalilor de a deschide poarta parlamentarismului pentru Klaus Iohannis, încercând să modifice legea electorală cu trei luni înainte de alegeri, schimbând astfel regulile aproape în timpul jocului.
Vă prezentăm textul integral al scrisorii judecătoarei Viorica Costiniu adresată lui Nicolae Ciucă.

„Ca jurist, ca om care am împartit dreptatea timp de 35 de ani, ca om care am crezut în statul de drept, în principiile fundamentale care stau la baza Constituției noastre democratice, sunt stupefiată de faptul că PNL își sacrifică existența sa istorică, printr-un gest politic amoral, sfidător, degradant, câtă vreme se folosesc frâiele puterii pentru a satisface interesul unei persoane, pentru funcții și privilegii.
Oare poporul acesta chiar merită să-l calce în picioare un partid care merge pe principiul răsplății pentru că i s-a permis să aibe el Premierul în fruntea guvernului, după ultimele alegeri parlamentare?!
Acum a venit sorocul ca, răscolind orice normă legală și morală, să cereți electoratului să voteze din capul listei electorale un independent care încă se află în scaunul celei mai înalte demnități, doar ca să nu piardă ultima repriză a unui meci vândut?!
În țara aceasta sunt oameni nevoiași, nu proști!
În țara aceasta sunt oameni cu carte care chiar cred că cei aleși în actualul parlament sunt acolo pentru a vota legi pentru propaășrea țării, nu doar a unei persoane care a renunțat la cariera didactică, care a renunțat la calitatea de primar, a fost votat pentru două mandate în fruntea țării și tot nu este suficient pentru o carieră covârșitoare ce se doreste a fi complini si cu o funcție de senator ce-ar urma, probabil, să fie definitivată în scaunul prezidențial al Senatului, pe care Dv. îl conduceți acum.
Ați slujit țara la ordin milităresc, v-ați cinstit poporul, l-ați respectat și faceți promisiuni electorale din poziția candidaturii care, în circumstanța dată pare a fi o rocadă între doi demnitari actuali pentru viitor.
Iar nouă ni se cere să asistăm disciplinat la aceasta deșănțată marotă politică și la alegeri să devenim părtasi la acest troc de funcții, care si dacă ar fi în vreun beneficiu al neamului, ar trebui să primească un final de neprimire.
Nu ne rușinați în fața lumii îngenunchiind un popor doar pentru că un partid din putere politică, dată de popor și nu de la sine primită, în pofida scopului pentru care a fost votat, se supune cuiva căruia i se năzare și când nu are dreptul de la lege să intre într-o procedură pentru ocuparea unei alte funcții dorite, și se inventează o lege intuitu personae în jocul de culise care ne dezonorează!
O ȚARĂ, se pare, NU face cât un om care e necesar doar să-și dorească ceva, că mecanismul se pune în mișcare – și pentru rațiuni care nu țin de popor și beneficiul său – să scoată la matriță o lege doar pentru un singur om, indiferent ce este, dacă a fost mare sau mic pentru concetățenii lui.
Nu mai este o chestiune de principiu, pentru că nu se bazează pe principii, ci pe un fapt pe care unii îl impun nouă celor care vă imputăm lipsa respectului PNL, lipsa, respectului demnitarului în favoarea căruia s-a elaborat un proiect de lege, lipsa de considerație pentru poporul în fruntea căruia vă aflați vremelnic și unde vreți să fiți, in varii poziții, ETERNI!
Croitorul gândeste de trei ori și taie o dată materialul clientului!
Gândiți mai mult, înainte de a tăia, iar de la rădăcină, credința acestui popor creștin, în lege și morală!” (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.