Brașovul are un nou primar – George Scripcaru! Un mandat cu multe...

Brașovul are un nou primar – George Scripcaru! Un mandat cu multe împliniri!

0 4

Judecătoria l-a validat primar pe Scripcaru, urmează numirea sa înaintată de prefect
Etapele legale în consacrarea lui George Scripcaru în funcția de primar al Brașovului decurg conform calendarului, ieri Judecătoria Brașov validându-i rezultatul de la alegerile locale și deci victoria obținută în fața lui Allen Coliban, fostul primar al Brașovului.
Prima ședință de preluare a mandatului a Consiliului Local va avea loc în 21 octombrie, moment în care George Scripcaru va depune jurământul în fața Consiliului Local, odată cu consilierii nou aleși.
Va urma în următoarea ședință de CL votarea viceprimarilor, Lucian Pătrașcu de la PSD, fost subprefect, fiind favorit pentru prima funcție de adjunct al primarului. Cealaltă funcție de viceprimar va fi ocupată de un liberal după nominalizarea unui consilier local în BPJ al PNL Brașov.
Într-o ședință publică, magistrații Judecătoriei Brașov i-au validat mandatul pentru funcția de primar al Brașovului lui George Scripcaru, obținut în urma scrutinului din data de 9 iunie.
Sentința este cu drept de apel în două zile, iar după ce va trece și această perioadă de contestații, prefectul poate face numirea efectivă în funcție, iar primarul să își înceapă activitatea.
Reamintim că peste 112.000 de brașoveni, dintr-un total de 242.959 de alegători, au participat pe 9 iunie, cel mai mare număr de alegători înregistrați la ultimele 3 scrutinuri pentru alegerile locale.
Cele mai multe voturi pentru funcția de primar al municipiului Brașov au fost obținute de George Scripcaru, candidatul din partea Alianței Electorale PSD PNL Brașov: 52.334 de voturi, respectiv 47,87% din numărul total al voturilor valabil exprimate (109.317). Allen Coliban, cotracandidatul lui Scripcaru a obținut 43,72%, respectiv 47.797 de voturi, potrivit.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.