Pseudo-inteligența

Pseudo-inteligența

1 28

Există o specie de rozătoare numită şoarecele-cerb (Peromyscus Maniculatus) care a dezvoltat o modalitate de apărare inedită. Aproape orice prădător are viteză şi acuitate superioare, de aceea, acest rozător nu are aparent nicio şansă. Şi totuşi… soarecele-cerb supraviețuieşte ca specie.
Cum?
Pur şi simplu animalul îşi memorează rutele de mişcare în jurul vizuinei; învață cu meticulozitate şi răbdare poziția fiecărei pietre, fiecărui bețişor sau fiecărui smoc de iarbă şi se antrenează zilnic pe aceste poteci pe care le identifică. Rezultatul este că şoarecele ajunge să se mişte cu o viteză incredibilă… care îi permite de cele mai multe ori să-şi depăşească prădătorii.
Ați putea crede că este o adaptare inteligentă… Nicidecum, prieteni! Şoarecele-cerb face toate aceste manevre din instinct. În timp ce aleargă, acesta este aproape orb, pentru că se concentrează exclusiv pe viteza de mişcare.
Ca să înțelegeți mai bine, am să vă explic succint câteva strategii de vânătoare aplicate de prădătorii acestuia.
Şacalii vânează în pereche. Observă rutele favorite ale rozătorului, iar apoi încep hăituirea. De regulă masculul sperie prada, iar femela se plasează undeva pe traseu. Şoarecele pur şi simplu aleargă direct în fălcile ei… în viteză maximă. Pisica sălbatică este un vânător solitar şi nu are avantajul echipei. Aşa că a dezvoltat o strategie diferită; mută obiectele de pe poteca de refugiu a şoarecelui! Rozătorul, pentru că aleargă orbeşte, se împiedică, iar pisica are timpul necesar să-şi ajungă prada.
Şoarecele-cerb nu acționează niciodată în baza analizei factorilor din teren… ci în baza unor modele memorate în prealabil. Orice element care schimbă aceste modele îi este fatal rozătorului…
V-am spus această mică poveste ca să înțelegeți mai bine unul dintre cele mai paradoxale fenomene ale societății umane moderne; pseudo-inteligența.
La ce mă refer? Lumea cică a evoluat… cică noi suntem mai inteligenți decât strămoşii noştrii. La originea acestei mentalități stă faptul că trăim într-un mediu mai complex din punct de vedere social şi tehnologic. Bun…
Dar cine a zis că avansul tehnologic şi complexitatea relațiilor sociale te fac mai deştept, huh?
Recentul eveniment planetar major; respectiv aşa-zisa pandemie, a relevat o realitate îngrijorătoare a lumii moderne… oamenii încep să-şi piardă inteligența.
Întocmai precum şoarecele-cerb de care vorbeam mai sus, foarte mulți indivizi nu observă şi nu analizează fenomenele din jurul lor, ci pur şi simplu reacționează în baza unor modele memorate. Exact ca şi soarecele-cerb!
Practic, ei nu gândesc prea mult, ci doar recurg la comportamente standardizate pe care le învață… de cele mai multe ori mecanic.
Vă promisesem mai demult că am să vă explic cum a fost posibil ca o majoritate confortabilă de oameni să cadă victimă propagandei ridicole a recentei aşa-zise pandemii… şi să se bulucească orbeşte la centrele de injectare.
E uluitor cum date certe, care indicau în mod clar falsul ştiințific grosolan, se aflau la doar câteva click-uri distanță pe internet… şi totuşi mulți oameni refuzau cu îndărătnicie să le observe.
Exact precum şoarecele-cerb care aleargă orbeşte direct în fălcile prădătorului… ei s-au repezit inconştient într-o terapie genetică netestată şi fără precedent în istoria medicinei.
E absolut paradoxal cum eroarea acestei terapii devine vizibilă chiar şi la o analiză neprofesională… dar oamenii refuzau să facă un minim de efort pentru a cerceta datele ştiintifice. Pur şi simplu se-au comportat mai idiot decât şoarecele-cerb! Cel puțin rozătorul îşi face el singur cercetarea şi memorarea traseelor din teren… pe când oamenii aleg să creadă orbeşte ceea ce li se spune.
Nici măcar nu îşi aleg cu discernământ sursele de informații!
Le-a spus cu subiect şi predicat Sucharit Bhakdi (cel mai reputat microbiolog din lume, cu lucrări prestigioase şi premiate în materie de microbiologie şi virologie) că este o terapie extrem de periculoasă… dar ei au ales să-l creadă pe Raed Arafat care n-a făcut niciun studiu în domeniu.
E absolut incredibil cât de tâmpiți au devenit oamenii. Şi asta încă ar fi tolerabil… nu au înclinații ştiințifice şi cu asta basta… dar cea mai îngrijorătoare este ignoranța medicilor!
Cei mai mulți dintre ei au citit doar prospectele farmaceutice. Ce-o să-ți spună chestiile alea? Sunt scrise de însuşi fabricant! Doar n-o să-ți spună fabricantul cu gura lui că produsul e periculos… Ar da faliment în numai câteva zile! Medicii habar nu au ce implicații devastatoare are o terapie genetică… neîncercată până acum nici măcar pe animale… dar nu ezită să bage cu inconştiență zeama aceea sinistră în oameni!
Când le plezneşti în față studii specializate care subliniază pericolele terapiei genetice… se uită la tine stupefiați. Nu-şi mai pot folosi celebrul lor refugiu; „eu am diplomă de medic”.
Acum ar trebui să se contrazică cu cercetători specializați… şi habar n-au cum. Tocmai ei… care era de presupus că sunt nişte „inteligenți” educați în medicină…
Cum a fost posibil ca aceşti „specialişti” să cadă victimă unei propagande atât de ridicole?
Şi nu e vorba doar de medici… O mulțime de alți indivizi, vezi-Doamne cu studii; academicieni, profesori, politicieni, birocrați, oameni de presă, etc… au marşat cu entuziasm în urma propagandei medicale!
Nu mă refer la cei care au făcut-o la comandă sau din interes… ci la cei care au făcut-o din convingere.
Am întâlnit o grămadă de astfel de idioți utili, care au pus umărul cu „responsabilitate civică” la construirea unei isterii dezaxate în jurul unui presupus virus… care n-a fost niciodată izolat prin proceduri ştiințifice.
Cum a fost posibil acest lucru? Vă spun eu cum…
Societatea umană actuală este defectă. Şi, ca orice lucru defect, produce în mod inevitabil alte defecțiuni.
Un sistem de educație defect va scoate pe bandă rulantă absolvenți defecți. Aşa a fost posibilă apariția unor generații întregi de „inteligenți”, incapabili să înțeleagă lucruri simple şi evidente.
De ce?
Pentru că au fost pregătiți să parcurgă doar trasee de gândire prestabilite. Asta au învățat la şcoală.
Întocmai precum şoarecii-cerb de care vorbeam mai sus; aceşti analfabeți funcționali ajung să se mişte cu viteză şi precizie… dar numai pe traseele memorate în prealabil.
Ei nu pot gândi în afara liniilor trasate de autoritatea educațională… dar în interiorul acestora se mişcă cu precizie şi siguranță. Par inteligenți… dar nu sunt.
Întocmai ca şi rozătorul menționat; ei nu pot face decât ceea ce au memorat. Dacă apar schimbări imprevizibile pe traseele lor de activitate cognitivă… pur şi simplu se împiedică de cele mai simple şi evidente concepte.
Nu se pot adapta.
Nu sunt programați să facă asta. Ei au dezvoltat un set de abilități care seamănă cu inteligența… dar nu este inteligență. Este pseudo-inteligență.
Memorarea mecanică a unor modele nu este o măsură a capacităților de procesare intelectuale. Aceste legiuni de pseudo-inteligenți, fluturâd diplome deasupra capului, au invadat societatea umană la toate nivelurile…
Acum înțelegeți cum a fost posibilă escrocheria „pandemiei”?
Întocmai precum soarecii-cerb, aceşti pseudo-inteligenți s-au repezit orbeşte pe pistele trasate de către propaganda medicală… în viteză maximă! Apoi s-au înghesuit la centrele de injectare… pentru că aşa au învățat ei la şcoală.
Injecția protejează” e modelul standard predat în sistemul educațional modern. Şi niciun pseudo-inteligent nu pare să-şi pună întrebarea simplă şi legitimă: „Atunci cum naiba se face că am ajuns până aici?„.
Atâta amar de timp omenirea n-a avut nevoie de injecții… dar acum cică nu se poate fără ele… ba chiar mai mult; trebuie făcute obligatorii!
Realizați enormitatea? Ruptura de logică e absolut evidentă… dar nu şi pentru pseudo-inteligenți…
Fie că vrem să admitem sau nu, dar pseudo-inteligența este flagelul cel mai grav al lumii moderne.
Pseudo-inteligența nu se poate adapta... şi de aceea are nevoie de un set standardizat de concepte cu care să opereze. Aşa a apărut aşa-numita corectitudine politică.
Tot ceea ce sfidează traseele acestea de gândire prestabilită reprezintă un pericol evident pentru pseudo-inteligenți… exact ca şi schimbarea elementelor topografice de pe traseele şoarecilor-cerb.
Este banal de simplu să întinzi o capcană şoarecilor-cerb, nu-i aşa? Ei bine, „pandemia” a demonstrat că este tot la fel de simplu să convingi un pseudo-inteligent să se injecteze…
Mai în glumă, mai în serios, dar acestă aşa-zisă pandemie s-a dovedit a fi un test de identificare a nivelului de pseudo-inteligență din specia umană…
Iar rezultatul este îngrijorător!

Autor: Artin Side
Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. nu iegzista bai nene asa ceva.
    Si nu iegzista nici aia artificiala. AI ul ala e doar usturoiu.
    Restu ie niste prosti mai mici sau mai mari. Da asa ie facuta lumea. ca doar nu ierea bine sa fim toti la fel !
    Singura problema ie ca idiotii sa nu fie si puternici la conducere.
    Dumnezo cu mila ! Hai sa fim sanatosi si sauzim da bine !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.