Primarul Brașovului George Scripcaru și noii consilieri locali au jurat ieri în...

Primarul Brașovului George Scripcaru și noii consilieri locali au jurat ieri în fața brașovenilor pentru un nou mandat

1 9

Ceremonia festivă a depunerii jurământului organizată cu prilejul intrării în atribuții a noului Consiliu Local, dar și a ocupării efective a funcției de către noul primar al Brașovului, George Scripcaru, s-a desfășurat ieri într-o atmosferă emoționantă, mai ales pentru cei care nu mai fuseseră consilieri locali înainte.
Tocmai de aceea(desigur și prin prisma legii) doctorul Dan Grigorescu, noul consilier independent, a fost desemnat de primar să conducă ședința festivă, fiind vizibil emoționat. Nu a scăpat însă prilejul de a evidenția necesitatea stringentă de a se demara proiectul Spitalului Regional la Brașov, un proiect care a fost inițiat de George Scripcaru în precedentul său mandat de primar, dar despre care se discută deja de zece ani, a amintit doctorul Dan Grigorescu, fără îndoială personalitatea cea mai avizată din întregul Consiliu Local de a aborda acest subiect sensibil pentru brașoveni, obiectiv medical de o importanță capitală pentru județele din centrul țării.
Rând pe rând consilierii s-a perindat pe la pupitrul amenajat pentru a depune jurământul cu mâna pe Biblie, sistemul de sonorizate nefiind la înălțimea așteptărilor și generând o polifonie continuă deranjantă pentru auditoriu.
La ședință au mai participat și prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, președintele ales al Consiliului Județean, încă ministrul Adrian Veștea, dar și președintele interimar al Consiliului Județean, Șerban Todorică, dar și fostul primar, Allen Coliban, ales și el în noul Consiliu Local.
Discursul noului primar, altminteri o personalitate politică a Brașovului cu multiple mandate de primar la activ, a fost unul echilibrat, de concordie și colaborare cu toate forțele politice prezente în Consiliul Local, un discurs ce se dorește a semnifica o îngropare a diferendelor și ostilităților din campania electorală:

Un mandat de primar ce se anunță fast pentru Brașov
 „Am preluat astăzi un nou mandat de primar al Brașovului. Sunt emoționat, onorat și mă simt obligat să fac mai mult și mai bine pentru toți brașovenii.
Am câștigat dreptul de a munci în folosul comunității împreună cu toți colegii mei consilieri locali, alături de care mă voi strădui să iau decizii înțelepte și curajoase, pentru că, știm cu toții, avem nevoie de ele. Să avem sănătate, putere de muncă și să ne păstrăm mințile limpezi și deschise, să fim atenți la oameni și la nevoile lor!
Îmi doresc să creștem o comunitate sănătoasă, prosperă și fericită să trăiască în acest oraș.
Avem nevoie de vindecare, după o perioadă așa zbuciumată, trebuie să ne adunăm, să ne unim și să nu mai cădem pradă dezbinării și urii care ne-a măcinat în ultimii ani comunitatea.
Îmi doresc să facem lucrurile temeinic, cu calm, și să ne întoarcem la disciplină și rigoare.
Mesajul meu este de împăcare și de unire.
Împreună avem de construit un spital nou, pasaje, șosele, parcuri, școli, grădinițe, infrastructură culturală, sportivă, și tot ce este necesar să punem baze sănătoase acestui oraș care în curând se va transforma în metropolă.
Ca să atingem un nou nivel, avem nevoie de toată lumea: de medici, profesori, antreprenori, muncitori, constructori, actori, muzicieni etc.
Haideți să ne valorizăm unii pe alții și să ne unim pentru a ne reprezenta interesele. Îmi propun să comunic mai mult și mai bine și vă invit pe voi toți să-mi spuneți dacă aveți idei, propuneri sau probleme.
Ne vom vedea și auzi mai mult și mai des, să fiți siguri de asta!” a postat noul primar al Brașovului, George Scripcaru, pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

Galerie foto

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.