Sondaj: Cei mai admirați lideri în Moldova sunt Putin și Lukașenko. Iohannis...

Sondaj: Cei mai admirați lideri în Moldova sunt Putin și Lukașenko. Iohannis e sub ei!

0 7

Cetățenii Republicii Moldova afirmă că, dintre toate țările lumii, statul de peste Prut are cele mai bune relații cu România, potrivit sondajului „Barometrul Opiniei Publice – Octombrie 2024” (BOP), realizat de compania iData la comanda Institutului de Politici Publice, citat de Ziarul Național de Moldova. Dar cei mai de încredere lideri sunt, pentru ei, Putin și Lukașenko.
82% dintre respondenți au indicat faptul că Chișinăul și Bucureștiul au în prezent relații „foarte bune” și „bune”.
Pe locul doi în cercetarea făcută publică ieri se situează Uniunea Europeană, 79% indicând spre relații „bune” și „foarte bune” cu Bruxelles-ul, iar pe trei și patru – Ucraina și SUA cu câte 74% și, respectiv, 69%.
În top urmează Federația Rusă, în cazul căreia doar 2% dintre moldoveni spun că țara lor are relații „foarte bune”, alți 20% – „bune”, în timp ce 71% au afirmat că relațiile Chișinăului cu Moscova sunt „rele” și „foarte rele”.

Cu toate acestea, liderii mondiali care se bucură de cea mai mare încredere în Moldova sunt dictatorii Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko. Astfel, 11% dintre respondenți ar arătat că au „foarte multă” încredere în Putin, 19% – „multă”, în timp ce 64% – „puțină” sau „deloc”.
Încrederea pentru Lukașenko se ridică la 34%, în timp ce pentru Klaus Iohannis este de 24%, iar pentru Volodimir Zelenski – de 19%.
Cercetarea sociologică a fost realizată în luna octombrie, pe un eșantion de 1 100 de respondenți, și are o marjă de eroare sub 3%. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.