Evoluții semnificative în cazul alegerilor parlamentare evidențiate de ultimul sondaj Sociopol

Evoluții semnificative în cazul alegerilor parlamentare evidențiate de ultimul sondaj Sociopol

0 38

“Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat în perioada 14 – 18 octombrie 2024, indică evoluții semnificative în cazul alegerilor parlamentare.”

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat în perioada 14 – 18 octombrie 2024, indică evoluții semnificative în cazul alegerilor parlamentare.
PSD își păstrează în continuare supremația, ocupând locul întâi în ierarhia de vot cu 30%. Evoluția PSD este constantă în cele mai recente sondaje Sociopol.
Cel de-al doilea loc este puternic contestat de PNL și AUR, ambele cu 19%.
Competiția dintre aceste două partide rămâne în continuare strânsă și va reprezenta, cu siguranță, unul din momentele de suspans al acestei campanii electorale.
Următoarea poziție este ocupată de USR, pe locul patru, cu 12%. USR prezintă o evoluție relativ constantă în sondajele Sociopol.
Locul cinci, este ocupat de SOS România, cu 6%, și UDMR, cu 5%. SOS România este într-o ușoară scădere, UDMR este constant.
Următorul loc al clasamentului este ocupat la egalitate de două partide aflate în creștere în sondajele Sociopol, ambele cu 3%. E vorba de PNCR, Partidul Național Conservator Român, partidul candidatului Cristian Terheș, și de ANC, Alianța Național Creștină, care și-a declarat recent susținerea pentru candidatul Cristian Diaconescu.
De confirmat evoluția acestora în sondajele următoare.
Alianța PMP FD este la 2%, în scădere. Urmează REPER, cu 1%.
Participarea la vot în țară la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 este estimată la 42% (likely voters).
Ținând cont și de diaspora, estimăm o participare finală la vot ușor peste 45%.
Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,003 persoane. Perioada de culegere a datelor: 14 – 18 octombrie 2024.
Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

Ar putea fi o imagine cu text

Autor: Mirel Palada
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.