Civilizații ale căror nume s-au schimbat

Civilizații ale căror nume s-au schimbat

0 76

  1. Mesopotamia în Irak
    Fundal istoric: Mesopotamia, adesea denumită „Leagănul civilizației”, se află între râurile Tigru și Eufrat, în ceea ce este acum Irakul. Acesta a fost casa unora dintre primele civilizații umane, inclusiv sumerienii, akkadienii, babilonienii și asirienii. Regiunea era cunoscută pentru dezvoltarea scrisului, urbanizării și societăților complexe. De-a lungul timpului, pământul a devenit parte a diverselor imperii, cum ar fi Imperiul Persan și mai târziu Califații islamici. Numele „Irak” a început să fie folosit în secolul al VI-lea în timpul Imperiului Sasanid, fiind numele oficial al statului modern după căderea Imperiului Otoman la începutul secolului al XX-lea.
  2. Valea Indusului către Pakistan
    Fundal istoric: Civilizația din Valea Indusului a fost una dintre primele culturi urbane din lume, înfloritor în jurul anului 2600-1900 î.Hr. în ceea ce este astăzi Pakistan și nord-vestul Indiei. Cunoscută pentru orașele sale avansate precum Mohenjo-Daro și Harappa, civilizația a dezvoltat forme timpurii de scriere, arhitectură și organizare socială. După declinul civilizației din Valea Indusului, regiunea a văzut o serie de imperii și invazii, inclusiv Imperiile Maurya și Gupta, iar mai târziu Califații islamici. În 1947, după încheierea dominației britanice în India, regiunea a devenit statul independent Pakistan, nume care reflectă identitatea islamică a noii națiuni.
  3. Imperiul Roman spre Italia
    Fundal istoric: Imperiul Roman, care la apogeul său în 117 d.Hr. a cuprins o mare parte din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, a fost unul dintre cele mai puternice imperii din istorie. Orașul Roma a fost inima acestui imperiu, care a lăsat o moștenire durabilă în lege, guvern, arhitectură și limbă. După căderea Imperiului Roman de Vest în 476 d.Hr., regiunea s-a fragmentat în diferite regate și state. Natio modernă.
  4. Imperiul Persan – Iranul de azi
    Perșii un popor indo-iranian stabilit în Iran (Persia), în regiune situată la nord-est de Golful Persic, în jurul anului 1000 î. Hr. Triburile perșilor sunt unificate, potrivit tradiției, către 700 î. Hr., de Achaemenes, întemeietorul dinastiei Ahemenizilor. La apogeul întinderii sale teritoriale, teritoriul său cuprindea Iranul, Afganistanul, Irakul, Turcia, Siria, Egiptul, Israelul, Libanul, Ciprul și porțiuni din România, Bulgaria, Grecia, Arabia Saudită, Libia, Sudanul de Nord, Caucaz, India, Asia Centrală și chiar din China, cu o suprafață totală de 8.000.000 km2.
    Iranul cu o orientare șiită, a dat lumii religiile lui Zarathustra, Mani și a introdus dualismul in iudaism, creștinism și islam și care are încă cea mai veche și autentică minoritate de evrei din Orientul Mijlociu
    Iranul și arabii șiiți din Yemen, Siria, Irak și Liban sunt singurii care luptă impotriva sionismului israelian.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.