Conflictul electoral în Coaliție a devenit istoric și arhitectonic

Conflictul electoral în Coaliție a devenit istoric și arhitectonic

0 17

Deputatul brașovean liberal Gabriel Andronache a contracarat cu informații istorice o mistificare a PSD despre paternitatea proiectului dealului Arsenalului din București, care devine un nou câmp de bătălie electorală, după cel al planșeului podului din Piața Unirii.
Se pare că bătăliile sângeroase dintre birourile de presă ale celor două partide, PNL și PSD, riscă să devină noi Posade ale confruntărilor pe sectoarele Capitalei, care ar putea face imposibilă coabitarea celor două într-un nou guvern după alegerile parlamentare. Asta, în timp ce acuzele despre stratageme murdare în favorizarea unora dintre candidați în primul tur al prezidențialelor nu mai contenesc din ambele părți. 
„Probabil, liderii PSD au nevoie de meditații nu doar la limba engleză și economie, dar și în materie de istorie și urbanism. Lor le spunem că nu Ceaușescu a avut ideile privind Dealul Arsenalului și crearea unui centru civic și cartier administrativ. Ideea a fost formulată de marii arhitecți interbelici. Ceaușescu nu a făcut decât să o transpună într-un mod cu total deformat, pe care vrem să îl corectăm prin Planul pentru București. Astăzi, ne asumăm prin vocea dlui Președinte Nicolae Ionel Ciucă în parteneriat cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, vindecarea acestui loc și restabilirea legăturilor sale cu restul orașului, transformând zonele neutilizate în spații publice accesibile, plăcute și interconectate.
Conceptul de dezvoltare urbanistică a Dealului Arsenalului datează din perioada interbelică, când arhitecții și urbaniștii au propus crearea unor spații unificate și cu valoare estetică.
Planurile specifice discutate în 1926 includeau stabilirea unor clădiri publice majore, precum ‘Catedrala Neamului,’ și îmbunătățirea legăturii dealului cu zonele înconjurătoare pentru a crea un spațiu urban coerent. Inițiativele actuale urmăresc să se alinieze cu viziunea originală, transformând aceste spații în zone publice, accesibile și interconectate, care să reflecte moștenirea și identitatea urbană a Bucureștiului.”
consideră deputatul brașovean Gabriel Andronache pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.