În primele trei săptămâni, ,,Luna curățeniei” a eliminat de pe domeniul public...

În primele trei săptămâni, ,,Luna curățeniei” a eliminat de pe domeniul public și din casele brașovenilor, 1.445 de tone de deșeuri

0 84

– Campania de salubrizare a domeniului public se va desfășura până la jumătatea lunii noiembrie. Pe lângă curățenia pe domeniul public și privat al municipiului, brașovenii pot depozita deșeuri voluminoase la cele 54 de containere amplasate în tot orașul –

La începutul acestei luni, Primăria Brașov a demarat, în toate cartierele, campania ,,Luna curățeniei de toamnă”, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor, trotuarelor și a zonelor verzi. În această perioadă se derulează și campania de colectare de la cetățeni a deșeurilor voluminoase, prin intermediul celor 54 de containere de mari dimensiuni (9 m.c.) amplasate în toate zonele orașului.

În primele trei săptămâni de campanie s-au colectat, ca urmare a salubrizării domeniului public și a colectării de la populație a deșeurilor din gospodării, 1445 de tone de deșeuri, din care 413 tone deșeuri stradale și 1032 tone de la populație, prin containerele amplasate pe domeniul public.

Având în vedere că la sfârșitul acestei săptămâni au loc două evenimente importante pentru creștinii din orașul nostru, Luminația (1 noiembrie) și Moșii de Iarnă (Sâmbăta Morților – 2 noiembrie), municipalitatea a luat decizia ca, în aceste zile, Cimitirul Municipal să intre într-o amplă acțiune de salubrizare, astfel încât să fie pregătit pentru cele două sărbători.

Luna curățeniei de toamnă a început în data de 7 octombrie și se desfășoară în toate cartierele Brașovului. Până în prezent echipele operatorului de salubritate Comprest au acționat în cartierele: Centru, Șchei, Adtra 1, Astra 2, zona Gării, Tractorul și Brașovul Vechi.

Luna curățeniei de toamnă include următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale. Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Deșeurile rezultate ca urmare a acestei activități vor fi depozitate cât mai compact, urmând să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

Totodată, toți cetățenii care doresc să renunțe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curățenie generală și doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deșeuri menajere, o pot face în containerele de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a molozului rezultat din demolări și a resturilor vegetale rezultate din toaletarea arborilor, care au un regim special.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.