Echipa lui Călin Georgescu cere ignorarea deciziei CCR

Echipa lui Călin Georgescu cere ignorarea deciziei CCR

0 33

Călin Georgescu continuă lupta cu SISTEMUL
Decizia CCR – expresia unei măsuri fără precedent într-o democrație fie ea europeană sau americană, lipsită de temei constituțional, este obiectul unor acțiuni de contestare ale candidatului Călin Georgescu. „Evident că vom merge la Înalta Curte, asta e clar. Deja acțiunile sunt în curs. Cunoaștem poziția Curții, dacă 9 oameni decid peste 19 milioane, deja este clar. Toate astea nu mai contează. A fost luată decizia că totul e în ordine și cu două zile înainte ei decid că se anulează.
Poporul român este suveran și va rămâne suveran indiferent de cum vor ei să mă oprească. Nu mă vor putea opri și nu vor putea opri poporul român. Am făcut istorie, ei nu pot șterge istoria. Tot mapamondul e cu ochii pe România după această decizie barbară”, a spus Călin Georgescu, la Realitatea Plus.
Călin Georgescu a venit cu precizări și într-un mesaj video.
„Statul român a luat democraţia şi a călcat-o în picioare. Decizia Curţii Constituţionale de astăzi reprezintă mai mult decât o controversă juridică. Ea este practic o lovitură de stat oficializată.
Statul de drept este în comă indusă iar Justiţia, subordonată ordinelor politice, şi-a pierdut practic esenţă. Ea nu mai este Justiţie. Este la ordin.
Într-o astfel de stare, nu mai vorbim de dreptate, ci practic vorbim despre un simulacru care trădează principiile democraţiei. Democraţia nu este negociabilă. Puterea poporului este fundamentul statului democratic, pentru că a fi suveran înseamnă să respecţi opţiunea celuilalt, să preţuieşti votul universal”, a spus Georgescu, în mesajul video.
În acest context, el a afirmat că „democraţia noastră este atacată”.
Vedem în jurul nostru şefi de partide care tremură de frică. Sunt speriaţi că pierd puterea şi privilegiile, că ies la iveală dosarele care îi vor expune”, a susţinut Călin Georgescu.
Domnul Călin Georgescu doreşte să facă următoarele menţiuni în urma discuţiilor cu echipa juridică:
– Decizia CCR este într-adevăr obligatorie, dar în acelaşi timp, d.p.d.v. legal, trebuie menţionat faptul că nu există nicio sancţiune pentru nepunerea acesteia în aplicare. Astfel, decizia de a continua votul aparţine doar BEC şi AEP!
– Dacă BEC şi AEP respectă democraţia, atunci aceste două instituţii pot lăsa democraţia şi votul să se desfăşoare deoarece această decizie a lor nu este sancţionabilă d.p.d.v. legal de nicio altă instituţie.
– De asemenea, ATENŢIE, hotărarea CCR nu este contestabilă, în schimb, orice hotărâre a BEC sau AEP poate fi atacată de Călin Georgescu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aspect care se va şi întâmpla, în numele poporului şi al democraţiei!
În concluzie, cerem membrilor BEC şi AEP să facă ceea ce este drept pentru poporul nostru şi să nu oprească procesul de votare.

Vinovatia Curții Constituționale este indubitabilă
Modificările recente la nivelul membrilor Curții Constituționale, dominată de influențe politice, fără profesioniștii care o populau cu ani în urmă, pare că s-a transformt într-o instanță de drept comun cu o abordare total anticonstituțională. Aceasta decizie nu doar că depășește atribuțiile tradiționale ale instuției, dar pune sub semnul întrebării validitatea întregii proceduri de interpretare a Constituției.
Practic neconstituționalitatea, care ar trebui să fie obiectul principal al cauzelor de la Curtea Constituțională, este lăsată pe plan secund, în favoarea soluționării unor cazuri ce țin de traficul de influență și de jocuri politice interne. Vezi maniera în care a fost exclusă din procesul electoral Diana Șoșoacă, pe delict de…opinie. CCR un instrument care ar trebui să apere Constituția, a devinit în ultmii ani ai Statului Eșuat a preș. Iohannis, principalul mecanism de aplicare a voinței politice a SISTEMULUI, motiv pentru care și-a pierdut complet credibilitatea în fața opiniei publice.
Decizia de renumărare a voturilor revenea mai degrabă Parchetului, cu implicarea unei instanței competente, iar anularea alegerilor între cele două tururi(după validarea primului tur) fiind imposibil de încadrat în competențele CCR, subminând în plus încrederea tot mai scăzută în justiție. (Horia D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.