În „seria prea lungă de nefăcute” postdecembriste – „gunoiul administrativ va fi ascuns sub preș”!
Desecretizarea documentelor analizate în ședința CSAT din 28 noiembrie a.c., la solicitarea presei și a 13 organizații civice, a pus pe jar societatea românească.
Rapoartele întocmite de Serviciul Român de Informații,Serviciul de Informații Externe și Ministerul de Interne au ilustrat implicarea unor actori statali și non-statali in faza premergătoare a alegerilor prezidențiale din România.
Spectrul implicării acelor actori este unul foarte larg, de la departamente instituționale specializate, mai cu seamă din Federația Rusă, până la activarea, în țară, a unor membri din mediile extremiste de dreapta, a unor personaje influente din domeniul infracțional și lumea interlopă sau a unor „voci” aparținând anumitor culte religioase cu simpatii pentru Patriarhia Moscovei păstorită de Preafericitul Kiril.
Prin cooptarea, contracost, a mai bine de 100 de influenceri din rețelele sociale ,,s-a ajuns la atragerea a cca. 8. milioane de urmăritori activi în România și diaspora, presați sau targetati 24/24 de ore, mai cu seamă în ultimele două luni. Cele peste 25.000 de conturi false, fără respectarea legislației electorale în vigoare, au lucrat la foc continuu pentru promovarea pe platforma TikTok a candidatului Calin Georgescu”.
Mintile și percepțiile celor prinși în „plasa”rețelei cu pricina au fost intoxicate cu narative anti-sistem, proruse, antisemite, anti-NATO sau anti-Ucraina.
În timpul procesului electoral, rețeaua IT &C operată de STS a suportat 85.000 de atacuri, localizate de serviciile de profil in 35 de țări. Din fericire, toate au fost respinse și baza de date nu a fost afectată în nicio sectie de vot, nici din țară, nici din Diaspora.
Fără, dubii, am avut de-a face cu un atac bine orchestrat asupra Siguranței Naționale și a suveranității României. Vom afla mai multe după finalizarea anchetelor declanșate de organele specializate ale Statului Român.
Până atunci, două întrebări nu pot rămâne fără răspuns…
Prima: cum se face că președintele României în funcție, W. K. Johannis, afirma, cu doar trei zile înainte de ședința CSAT din 28 nov. 2024, că nu dispune de informații privind implicarea unor vectori externi in campaniile electorale din țară?
A doua: factorii înalți de decizie din statul român sunt imuni la raspundere?
Aceștia, dară, au fost informați,începând din 2016, că în mediul online au fost depistate „mișcări” ce țintesc voalat chestiuni delicate aferente fluxului politico-imformational din societatea românească.
Avertizarile au fost reînnoite și instrumentate mai extins în 2020- 2024, inclusiv înainte și după alegerile din iunie pentru locale și europarlamentare.
Cu toate acestea, demnitarii responsabili ai statului român nu au reacționat cum erau datori s-o facă și au dat click, poate, pe softul „Lasă, merge și așa!”…
Urmarea e la vedere: ne-am făcut de minune in toată lumea…
Partenerii din UE și NATO au ridicat prudent și mirați din sprâncene, în timp ce marile agenții de știri sunt cu ochii cât cepele pe „ciudățenia românească”!
După cele petrecute în ograda noastră de-a lungul deceniilor postdecembriste, presimt că gunoiul administrativ va fi ascuns sub preș cu tupeu și că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru „seria prea lungă de nefăcute”…
Oricum, hotărârea de „extrema urgență” a CCR -lui, din această după-amiază, prin care se dispune reluarea, de la zero, a întregului scrutin pentru prezidențiale,va intra în „cartea recordurilor”, fiind fără precedent pe mapamond!
Până și republicile bananiere se vor veseli de isprăvile decidenților din conducerea țării noastre…
Psalmistul David, cu al său verset de pomină, ne ajută, încă o dată, să aflăm noima din grădina noastră socială: „Când in fruntea cetății ajung nepricepuții/Se înmulțesc fărădelegile…”
Oficial, ne merge bine, nu?
Toma Pirau