În ROMÂNIA autoritățile iohanniste dezlănțuie JIHADUL CENZURII!

În ROMÂNIA autoritățile iohanniste dezlănțuie JIHADUL CENZURII!

1 45

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) au solicitat, duminică, marilor platforme online Meta, TikTok, X şi Google să-şi întărească mecanismele de moderare a conţinutului, având în vedere situaţia din România şi „virulenţa postărilor care conţin informaţii false şi care au condus (…) la propagarea apelurilor de nerespectare a ordinii constituţionale”.
„Consiliul Naţional al Audiovizualului, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au transmis astăzi, 08.12.2024, o notificare către marile platforme (VLOP) Meta, TikTok, X şi Google cu privire la obligaţiile pe care acestea le au, în conformitate cu Regulamentul (UE)2022/2065 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind o piaţă unică pentru serviciile digitale şi de modificare a Directivei 2000/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale) – DSA. Având în vedere situaţia din România şi virulenţa postărilor care conţin informaţii false şi care au condus atât la dezinformarea sistematică, dar şi la propagarea apelurilor de nerespectare a ordinii constituţionale, am solicitat întărirea mecanismelor de moderare a conţinutului”, informează CNA într-un comunicat de presă.
„Suferind” alături de cei care vor da socoteală pentru cei 35 de ani de dezastru, cele trei instituții menționate mai sus
insistă cu halucinațiile afirmând că numeroase manifestări video din mediul online sunt de natură „să creeze panică şi să aibă potenţialul de a genera comportamente periculoase, cu un puternic caracter antisocial”.
Consiliul Naţional al Audiovizualului are prerogative limitate în privinţa mediului online, acestea fiind, cu precădere, îndreptate către serviciile audiovizuale la cerere de pe marile platforme.
Regulamentul DSA permite, totuşi, ca sesizările referitoare la materialele video de pe aceste platforme – care pot fi considerate conţinut ilegal – respectiv, incitare la violenţă sau la ură, să fie analizate, iar conţinutul să fie şters de pe platforme prin procedura „ordinului de eliminare”, ordin emis de către Consiliu”
, se mai arată în comunicat

Nota
1. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) este o autoritate publică cică autonomă – membri (11) sunt desemnați de clasa politică, subordonat Parlamentului, însărcinată cu apărarea interesului public în domeniul serviciilor de programe audiovizuale (radio, televiziune).
2. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) este o autoritate publică autonomă, cu rol de reglementare și supraveghere în domeniul comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, rezultată prin fuziunea a două fost entitați(2007) aflată sub controlul Parlamentului.
3. Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) este primul regulament în domeniul digital din lume care face ca întreprinderile digitale din întreaga UE să fie răspunzătoare pentru conținutul postat pe platformele lor. Necesitatea acestui Regulament (DSA), are la bază nu protecția europenilor ci a celor care populează Comisia Europeană în frunte cu Ursula von der Leyen. (Vlad T.)

COMENTARII

  1. Zevzecii au impresia că cezura poate anula reacția unei populații sătulă de minciunile oficiale…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.