Manevre ieșite din comun: Cine vrea să dea foc României pe final...

Manevre ieșite din comun: Cine vrea să dea foc României pe final de an?

0 24

Ceva grav se întîmplă în România ultimei perioade: nu doar că am ajuns în prim-planul dezbaterilor la nivel global prin halucinanta anulare a alegerilor fără minime dovezi. Dar pare că de zile bune un regizor misterios face tot posibilul ca populația să fie isterizată pînă la punctul la care societatea ar putea exploda și se vorbește tot mai insistent de aniversarea cu revolte majore a 35 de ani de la revoluție, pe 21-22.
Ne așteptam la un sfîrșit de an cu probleme, dar nimeni nu anticipa nici la mare distanță ce se petrece cu adevărat.
După un an în care s-a călcat în picioare legislația electorală în ultimul hal, în numele economiei la buget, România s-a trezit cu prezidențialele anulate, adică cca. 250 milioane de euro aruncați la toaletă, așa că mai cheltuim pe atît și la anul. Ce fericiți vor fi fost proprietarii celor cca.1000 de spații din străinătate închiriate de statul român pe bani grei pentru cele șase zile de votare în diaspora, cînd s-au trezit că nu mai vin românii la vot. Și nederanjați și cu banii încasați.
Una peste alta, românii au votat masiv schimbarea și s-au trezit cu un Iohannis care va mai face sejururi de lux încă vreo 6 luni sau mai mult, cu aceiași guvernanți, cu Ciolacu în frunte, și cu ceea ce americanii numesc ”man of the people”, omul poporului, candidatul Călin Georgescu, azvîrlit pe tușă și vîrît într-un malaxor de imagine pentru fapte încă necomise, doar intuite pentru viitor.
Hapul anulării alegerilor nu s-a digerat nici pe departe, ba chiar dezbaterile din societățile lumii încep să fie tot mai aprinse, pentru că se ia în calcul că România ar putea să fie un experiment pe calea lichidării democrației în forma ei tradițională și înlocuirea ei cu un soi de inginerie socială, în care poporul își pierde dreptul de a-și decide soarta, pentru că e prost și nu știe cum.
Dincolo de alegeri, însă, se petrec evenimente îngrijorătoare, mai mărunte ori mai mari, care ridică serios întrebarea dacă nu se pregătește incendierea societății românești, nu e clar în numele căror interese?
În loc să se dezbată în presă lovitura de stat constituțională a anulării alegerilor, se creează un non-subiect dintr-un așa zis grup de neolegionari – care de fapt sunt din legiunea străină și nu din stirpea codrenistă, dar cine se mai încurcă în amănunte? – care ar fi venit înarmați pînă în dinți să provoace masacre în București. Vreo duzină de inși la un oraș de 3-4 milioane. Zile în șir s-a tras cu Potra & comp, ucigași sîngeroși, dar care nici control judiciar nu au primit. Era și greu, pentru un pistol cu bile de cauciuc pe post de arsenal al crimei.
Realitatea Plus se trezește cu emisia întreruptă pentru o faptă de acum un an și șapte luni, rîsul curcilor și se vorbește de presiuni pentru ridicarea licenței.
Diverși cetățeni sunt chemați urgent la poliție pe motiv că sunt influenceri pro-Georgescu pe rețele și trebuie să dea socoteală.
Se discută intens despre interzicerea Tiktok.
DNA dă buza peste AEP și cere punerea la dispoziţie a listelor de candidaţi depuse de S.O.S. România la europarlamentare, adică acum cca.7 luni.
Se vorbește insistent de invalidarea parlamentarilor POT și chiar SOS, ceea ce ar putea duce la anularea și a alegerilor parlamentare.
Rusia e peste tot în România, dar nu apare nici o minimă dovadă.
Directorul SIE e atît de îngrijorat că se duce să se calmeze la Marele Premiu de Formula 1 cu jeturi private.
Primarul orașului Târgu Mureş, Soos Zoltan, e săltat de procurori și plimbat public cu cătușe, în amintirea unei epoci pe care o speram apusă, provocînd furia UDMR.
MApN lansează în dezbatere două proiecte de legi care panichează populația cu perspectiva implicării forțate într-un război, și asta doar pentru că guvernanții nu s-au deranjat să explice public despre ce e vorba, de fapt.
Marcel Ciolacu nu găsește ceva mai inteligent la vremuri tulburi decît să se filmeze îmbrăcînd straie de creatori de fițe și cu o curea de firmă italiană, într-un moment cînd pentru majoritatea românilor masa de Crăciun și de Anul Nou se anunță tot mai problematică.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, iese la rampă și ne dă vestea minunată: suntem printre fericiții cu cele mai mici prețuri la energie din UE.
Presa lansează o știre alarmistă conform căreia de la 1 ianuarie depozitele bancare ale românilor vor fi impozitate cu 10% pentru asigurări de sănătate. Nu e în realitate chiar ca în textul viralizat rapid în presă, dar, iarăși, guvernanții au ieșit tîrziu cu explicații.
Ieri dimineață, la orele 9,00, poliția descinde acasă la europarlamentara Diana Șoșoacă pentru a-i înmîna un proces verbal pentru o contravenție de o mie de lei.Conform legii, comunicarea procesului-verbal se poate face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul contravenientului. De ce a ales poliția soluția deplasării directe, provocatoare, duminică, la o oră matinală și nu a poștei?
Lucruri aiuritoare țîșnesc din oricare direcție ai privi.
Bunăoară, aflăm că Autoritatea pentru Reformă Feroviară atribuie un contract pentru operarea unor trenuri către Interregional Călători, operator privat care cîștigă licitația oferind cu un ban (0, 001 lei!!!) sub cea cerută de CFR Călători.
Pe bune??
Pare că se lucrează peste tot la incitare, la instaurarea unui climat de haos și chiar teroare.
Iar situația e grea nu doar politic, ci și economic și social.
Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna noiembrie la 5,1%, fată de 4,7% în octombrie, în condițiile în care serviciile s-au scumpit cu 7,5% față de noiembrie 2023, alimentele cu 5,1% şi mărfurile nealimentare cu 4,1%, potrivit INS.
Aflăm că în 4 ani de exercițiu bugetar european, România a absorbit doar 1,9 miliarde de euro din fonduri operaționale de peste 31 de miliarde, adică cca.6%, și mai avem doar trei ani pentru restul de 94%. Dar, ca de obicei, vom merge în prelungiri încă alți cîțiva ani.
Datoria externă a României a crescut cu 18 miliarde de euro în primele zece luni din 2024, ajungând la 186 miliarde de euro.
Investiţiile străine directe sunt mai mici decât anul trecut, scăzînd de la 5,9 miliarde de euro la 5,5 miliarde de euro.
Pe 24 octombrie, România a devenit prima țară din UE care şi-a terminat tot bugetul pe 2024. De atunci, trăim exclusiv pe datorie.
În 2024 am plătit peste 37 de miliarde de lei doar pe dobînzi la împrumuturi mai vechi.
Numărul bugetarilor a tot crescut pînă a sărit de 1,3 milioane.
Cel mai grav, avem o coaliție de partide care negociază venirea la guvernare în absența unui proiect de buget pe 2025, care trebuia să fie gata de mult, dar nu se aude nimic de el. Fără a ști cu ce bani se va guverna, cum se poate vorbi de lansarea unui program comun de guvernare?
Pentru cunoscători, vestea proastă ar fi că un expert de calibru din ministerul Finanțelor, care face de ani de zile bugetul de stat, a decis să se pensioneze de la 1 ianuarie, conform surselor noastre, pentru că nu mai suportă incompetența din minister.
Între timp, românii, mai ales diasporenii, se mobilizează masiv pentru proteste de stradă pe 21-22 decembrie: ”De data asta votăm cu toporul” sună, terifiant, unele mesaje.
România sfîrșitului de an arată ca o găină cu capul retezat, zbătîndu-se haotic, dar încă nu s-a terminat. Haosul adevărat s-ar putea de abia să înceapă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.