Cum se ajunge la WW3 – Tucker Carlson în dialog cu Jeffrey Sachs
Un interviu memorabil luat de Tucker Carlson economistului Jeffrey Sachs. În două ore, apare și România pomenită o jumătate de minut, cu explicația: instanța supremă a decis anularea alegerilor pentru că ieșise pe primul loc un candidat care pleda pentru pace în Ucraina.
Dar merită, mai ales începutul, pentru perspectiva în care sunt puse ultimele evenimente. Sachs pornește de la dezvăluirea antologică, făcută de generalul Wesley Clark:
„La 10 zile după 11 septembrie (2001), am fost la Pentagon, să îl văd pe (ministrul Apărării, Donald) Rumsfeld și adjunctul Paul Wolfowitz.
Unul din generali m-a chemat:
Dle, trebuie să vedeți ceva. S-a decis să pornim la război cu Irak! (Era în jur de 20 septembrie.) Am zis: ne ducem la război cu Irak? De ce?
– Nu știu. Am impresia că nu știu ce altceva să facă.
– Au găsit informații care îl leagă pe Saddam de Al Qaeda?
– Nu, nu, nicio informație nouă. Dar au decis. Nu știm ce să facem cu teroriștii, dar avem o armată bună și putem să dăm jos guverne.
Probabil că dacă n-ai decât un ciocan, orice problemă trebuie să semene cu un cui.
„Israelul Mare”, de la Eufrat la Nil!
Câteva săptămâni mai târziu, m-am întors să-l văd. Și deja bombardam în Afganistan.
L-am întrebat: mai facem război cu Irak? A zis:
– O, e mai rău de atât. Avem aici planul, care descrie cum vom dărâma 7 țări în 5 ani. Începem cu Irak, Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan și terminăm cu Iran.”
Secvența e arhi-cunoscută „conspiraționiștilor”(link 2).
În interviul de ieri, Sachs observă că toată lista a fost realizată și calea e deschisă pentru marele război cu Iran.
Despre care crede că va fi inevitabil al treilea război mondial, pentru că va redeschide frontul contra Rusiei și va atrage adevăratul rival, China, pentru care Pentagonul spune că trebuie să fie pregătit până în 2027.
Absolut remarcabil e că Sachs leagă acest plan nu de un interes al Statelor Unite, nici măcar al așa numitului stat paralel sau al industriei de armament, ci al lobby-ului evreiesc.
Strategia fusese anterior gândită în documentul programatic „O despărțire curată”, conceput de Richard Pearle și Beniamin Netanyahu. (Dar îi denaturează puțin sensul, pentru că ideea de bază era despărțirea de patronajul american, nu atât de statele arabe.)
Jeffrey Sachs spune că a fost vorba de un lung șir de erori de apreciere la nivelul cel mai înalt al diplomației americane. Pornește de la Henry Kissinger (determinant în relansarea Chinei) care a fost de părere că va fi cu neputință o alianță între Rusia și China. Apoi, de la indicațiile lui Zbigniew Brzezinski, că Rusia va fi incapabilă să riposteze la o extindere a NATO până la granița ei.
Spun că e remarcabil că nu se ferește să facă această conexiune „incorectă politic”, dat fiind că atât Jeffrey Sachs, cât și Wesley Clark sunt evrei (cum sunt și restul personajelor menționate de el până aici), dar prin mărturisirile pe care le fac ambii dovedesc loialitate față de America și conștiința unor pacifiști.
Țările din raportul secret au fost fie direct bombardate, fie destabilizate cu grupări fundamentaliste, Sudanul a fost sfâșiat, Somalia și Libia au devenit teritorii neguvernabile.
Decizia de a-l răsturna pe Bashar al Assad a fost luată de Obama fără un motiv bazat în realitate și însoțită timp de peste un deceniu de o campanie de defăimare internațională.
În 2012 a fost aprobat planul CIA de înarmare a islamiștilor, în colaborare cu emirii saudiți, care furnizau și ideologia wahabistă, prin care să fie creat războiul civil din Siria. (Planul Timber Sycamore).
Cu un an înainte, fusese răsturnat Moamar al Ghadafi al Libiei, care avertizase că fără controlul pe care îl exercită asupra rutelor din deșert, Europa va fi invadată de hoarde cărora nu le va putea face față.
Uciderea ambasadorului american la Benghazi e legată tocmai de operațiunile de înarmare a „rebelilor” pentru Siria, pe care baza militară implantată în Libia le demara.
Beniamin Netanyahu a intervenit direct în mai multe momente cheie, cum ar fi cel în care susținea că are știință de armele lui Saddam Husein.
Strategia nebunească de reașezare a regiunii e legată de viziunea profetică a „Israelului Mare”, de la Eufrat la Nil sau de la Mediterana la Iordan, în funcție de interpretările mai mult sau mai puțin ambițioase. (Doar că acea „despărțire curată” de marele imperiu american trebuie să implice altceva decât o nesăbuită întindere într-un deșert ostil.)
Acum, cu Siria distrusă, anti-aeriana ei scoasă din uz, și conexiunea tăiată între Iran și Liban, e deschis drumul pentru ultima țintă de pe listă: Iranul.
Un punct în care, totuși, cred că se înșală și Sachs și Tucker e speranța că Trump va salva situația. E cel care a decis asasinarea generalului Qasem Suleimani și are un cabinet deja blindat de neoconi obsedați de acea regiune.
Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=Ks0l_Zpt1xA
https://www.youtube.com/watch?v=FNt7s_Wed_4
https://en.wikipedia.org/…/A_Clean_Break%3A_A_New
https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore