Ciolacu nu se regăsește printre prietenii lui Viktor Orban, conform liderului de la Budapesta
Mult clamata prietenie dintre premierul Ciolacu și puternicul lider al Ungariei, Viktor Orban, se găsește doar în mintea tulburată a buzoianului uns din nou la cârma guvernului de către infamul ex-președinte al României, Klaus Iohannis. Asta, deși Orban a vizitat Bucureștiul și pe premierul român deseori în ultimele șapte luni, obținând chiar readucerea UDMR la guvernare.
În vreme ce viziunea politică a lui Ciolacu nu depășește gara din Chitila sau Vama Veche, liderul maghiar înfăptuiește politică externă globală, cu reverberații pe toate continentele. Dar, ceea ce este pe cât de hilar pe atât de ridicol pentru premierul român, este că Orban nu-l trece pe lista scurtă a prietenilor săi, enumerându-i doar pe cei câțiva lideri planetari ai lumii, în pofida împăunării premierului român cu lăcrămoasa prietenie dintre el și premierul maghiar.
Mai mult, Orban își arogă toate meritele extinderii Schengen și deci și includerea României în cel terestru, ca efect al președinția ungară a Consiliului UE.
Una peste alta, iluzoria încălzire a relațiilor prietenești dintre Ungaria și România mai are de așteptat până la a deveni o relație reală de apropiere, desigur Ardealul fiind în centrul diferendului milenar dintre cele două țări. Iar relațiile politicii externe ale țării noastre cu Casa Albă după venirea lui Trump la putere în 20 ianuarie vor fi supervizate și filtrate obligatoriu prin telefonul cu firul scurt al lui Victor Orban, aflat în contact prietenesc permanent cu președintele american. Cu consecințe imprevizibile pentru țara noastră.
Războiul din Ucraina se va încheia anul viitor, posibil cu distrugerea Ucrainei
„După alegerile din 2020, care au fost în mod evident fraudate pentru a-l împiedica pe Donald Trump să rămână preşedinte, în decurs de un an, Angela Merkel, puternicul şi stabilul cancelar al Germaniei, a părăsit scena politică, iar sistemul politic complex al Franţei şi-a arătat latura mai urâtă” – a spus Orban, adăugând că în aceeaşi perioadă a început un conflict, „dincolo de capacităţile” Ungariei, cu Rusia.
Referindu-se la revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, Viktor Orbán a subliniat că scopul politicii externe a unei ţări sănătoase este să-şi facă prieteni, adică să existe cât mai multe ţări interesate în succesul Ungariei.
Pe lângă preşedintele american, Orbán a menţionat liderii din China, Turcia, Israel şi Rusia drept parteneri şi prieteni, subliniind că aceste prietenii trebuie să aducă beneficii tangibile fiecărui ungur.
Referindu-se la preşedinţia ungară a Consiliului Uniunii Europene. Viktor Orbán a declarat că aceasta va rămâne în memorie pentru mult timp, deoarece a iniţiat o misiune de pace, a extins spaţiul Schengen, a avansat integrarea Balcanilor, a creat consens între miniştrii agriculturii şi – prin adoptarea Declaraţiei de la Budapesta privind competitivitatea – a reuşit să obţină un acord privind scenariul de salvare a economiei europene, potrivit Hotnews. Acesta a prezis că războiul se va încheia în anul 2025, „fie printr-o negociere de pace, fie prin distrugerea unuia dintre combatanţi”, iar în cele 300 de miliarde de euro pe care occidentalii le-au dus în Ucraina s-ar fi aflat şi banii noştri, fără să ştim cum să ieşim dintr-un război imposibil de câştigat”, a concluzionat Viktor Orban preluat de Hotnews.
Libiu Mateescu