Senatorul brașovean, Marius Dunca, crede în întîietatea economiei românești în fața Green Deal-ului
Într-o expunere succintă, consistentă și coerentă, senatorul brașovean Marius Dunca a reiterat fundamentul credinței naționale într-o economie funcțională, care să țină cont și de strategiile verzi ale Bruxelles-ului, dar punând economia națională a României pe primul plan.
Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, avertizează asupra unor prevederi rigide din programul Verde al Comisiei Europene, considerând că menținerea producției agricole naționale este esențială în conjunctura regională a războiului de la graniță.
„PSD crede într-o politică a echilibrului – Green Deal, dar cu respect pentru cetățeni, agricultori și economia națională! Green Deal trebuie să aducă beneficii reale cetățenilor europeni, nu să creeze noi crize economice și sociale. Un ritm impus artificial, fără adaptare la specificul fiecărui stat, poate să dăuneze pe termen lung inclusiv obiectivelor de mediu. Într-un moment în care tot mai multe voci, atât în România, cât și la nivel internațional, încep să pună sub semnul întrebării unele cerințe rigide din Green Deal, trebuie să ne amintim că PSD a tras aceste semnale de alarmă cu mult înainte.” reamintește senatorul brașovean.
Green Deal acceptabil, dar nu cu orice preț, impune Dunca
„PSD nu s-a opus niciodată principiilor care stau la baza Green Deal și continuăm să susținem măsurile pentru protejarea mediului. Însă, transformările nu pot fi făcute cu prețul competitivității economice a statelor membre UE!
Dacă ne grăbim să impunem măsuri fără să luăm în calcul realitățile economice și sociale, riscăm să pierdem și mai mult. Am cerut Bruxelles-ului flexibilitate rezonabilă de fiecare dată când deciziile europene riscau să afecteze România: În plină criză alimentară generată de războiul din Ucraina, am solicitat derogări pentru agricultori, astfel încât să nu fie obligați să lase 4% din terenuri necultivate.
Am cerut amânarea închiderii minelor și termocentralelor pe cărbune până când vom avea surse alternative de energie viabile. România are nevoie de politici care să fie corecte, pragmatice și adaptate realităților noastre. Noi vom continua să fim vocea rațiunii în fața deciziilor pripite de la Bruxelles!” a avertizat senatorul brașovean, susținând cu această ocazie o atitudine demnă a României în fața Comisiei Europene.
Dan Libiu Mateescu
Dar cind au semnat Green Deal nu au stiut ca afecteaza economia ?