Situația actuală din țară și Europa concentrată în opt puncte!

Situația actuală din țară și Europa concentrată în opt puncte!

0 7

UE riscă să devină o “țară a nimănui” între frontul rus și cel american, iar România riscă să rămână în izolare internațională”, Adrian Severin.

  1. Plecarea lui KWI din Palatul Cotroceni (impropriu numită demisie), sub presiune internă și externă, și reflecțiile prilejuite de acest eveniment, care constituie un prim pas pentru revenirea la ordinea constituțională:
    i. ani irosiți, speranțe pierdute, iluzii spulberate, șanse ratate;
    ii. moartea respectului aproape religios și a admirației nemărginite ale românilor pentru superioritatea educației și civilizației germane, pentru comunitatea concetățenilor lor de origine germană și pentru națiunea germană în general;
    iii. ruinarea încrederii românilor în superioritatea respectului lor pentru diversitatea culturală și a mândriei lor pentru modelul românesc de conviețuire interetnică;
    iv. terfelirea simbolurilor onoarei și valorilor românești prin acordarea de ordine și medalii ale statului român slugilor prezidențiale.
  2. Urgența reluării turului doi al alegerilor prezidențiale și nevoia imperioasă a scurtării perioadei de interimat în exercitarea funcției prezidențiale, în condițiile în care incertitudinile aferente provizoratului soluției politice și sentimentul general că o coaliție de forțe politice nelegitimate prin vot, complice la lovitura din 6 decembrie 2024, a confiscat întreaga putere publică în stat, conduc către nevroză socială și instabilitate politică, punând în pericol major siguranța națională și integritatea teritorială a României.
  3. Ofensiva cârtițelor din mediul juridic românesc (voluntare, constrânse sau exploatate în orb) având probabile legături oculte cu clica autorilor loviturii de stat, care, analizând soluțiile pentru ieșirea din impasul constituțional cu mentalitatea celor care l-au provocat, susțin imposibilitatea legală a contracarării acesteia cu argumentul că identitatea instituțională a făptașilor vizibili (judecători CCR) face intangibile regulile aberante stabilite abuziv de ei pentru blocarea dreptului de a alege, și de aceea regulile cu pricina trebuie respectate; în acest sens se mai susține și că regulile evocate în avizul Comisiei de la Veneția, nu “retroactivează” și deci nu pot modifica aberantele pseudo reguli promovate prin interpretarea cu rea credință a Constituției de către CCR decât pentru viitor, urmând a fi integrate abia atunci în legislația românească.
    În realitate, Comisia de la Veneția a dat interpretarea corectă regulilor deja existente în legislația română, conturând și confirmând astfel caracterul de lovitură de stat a deciziei privind anularea alegerilor prezidențiale.
    A spune că o lovitură de stat nu poate fi contracarată și a afirma cu o suspectă insistență, că menținerea efectelor acesteia este preferabilă anulării lor, reflectă nu limitele dreptului, ci limitele gândirii juridice a autorilor unor asemenea teorii, forțând logica politico-juridică de o manieră care sugerează complicitatea la crimă.
  4. Reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale, în măsura în care CCR însăși nu revine la decizia inițială care a validat turul întâi al acestora, printr-o OUG (chiar dacă organizarea alegerilor nu necesită decât o HG) care să angajeze în proces și Parlamentul (spre deosebire de guvern, legislativul se bucură de legitimitate), urmând ca în final CCR să confirme sau nu rezultatul, în funcție de desfășurarea concretă a procesului de vot.
    Dacă cineva are soluții mai bune, să le arate; cine nu are soluții, să tacă. Acceptarea efectelor loviturii de stat nu este o opțiune.
    Perfect legală ar fi începerea urmăririi penale cu privire la lovitura de stat și autorii ei.
  5. Motivele care au dus la aplicarea loviturii de stat și învățămintele lor:
    i. frica de apariția unui Președinte care, chiar și lipsit de puteri executive, are acces la informația clasificată și poate apoi devoala public toate ticăloșiile comise de cei care au confiscat statul în ultimii douăzeci de ani;
    ii. lecția dată alegătorilor prin lovitura de stat este că, în acest moment și în acest context, intern și internațional, singurul criteriu valabil pentru a alege un președinte al României este faptul că acesta nu are legături cu clica conducătoare, nu face parte din ea, nu este susținut de ea, nu este propus de ea, nu este controlat de ea și nici nu o conduce pe linia unor interese convergente, astfel încât el să îi elibereze pe cetățeni din prizonieratul acestei clici, permițându-le accesul la adevăr, și să fie cu adevărat un mediator între stat și societate.
  6. Invazia ideologiei woke și cancel culture la ministerul învățământului, având ca unul din primele efecte proiectul distrugerii identității naționale a românilor prin scoaterea istoriei și geografiei din programele școlare. Ministrul Daniel David, produs al “Grupului globalist de la Cluj”, este membrul cel mai toxic al actualului Guvern, înlăturarea sa fiind necesară, legitimă și urgentă.
  7. Perspectivele contradictorii ale păcii în Ucraina, în contextul demersurilor nevăzute și al declarațiilor bombastice ale noii administrații americane:
    i. prima preocupare a SUA este să nu pară slabă în ochii lumii, în timp ce prima preocupare a Rusiei este aceea de a-și atinge obiectivele strategice fixate;
    ii. obiectivul strategic al SUA este o înțelegere cu Rusia referitoare la împărțirea sferelor de influență la nivel global, ceea ce va implica retragerea din Ucraina și lăsarea destinului acesteia pe mâna UE și la voia negocierilor dintre UE și Rusia.
  8. Viitorul arhitecturii de securitate în Europa, în condițiile în care:
    i. SUA nu mai poate suporta cheltuielile pentru apărarea aliaților europeni (membri NATO) și este dispusă să lase UE, aflată într-un complex de crize sistemice, la discreția Rusiei (care, evident, nu poate dori decât o eventuală asociere cu UE, întrucât, chiar și în situația slăbiciunii acesteia, nu o poate domina), cu condiția ca Rusia să accepte “extinderea SUA” către Oceanul Arctic și monopolul politic al SUA în America Latină;
    ii. Nevoia securității europene, slăbită de înfrângerea în războiul cu Rusia (înfrângere rezultată din propriile erori de calcul politic al SUA și UE) și amenințată de frustrările Ucrainei (împinsă într-un dezastru politic și economic prin chiar manevrele Occidentului euro-atlantic, obligat, în cele din urmă, să o abandoneze), va impune nu doar modificări ale frontierei ucrainiene la est, ci și o reorganizare teritorială la vest; în acest context apare ca indispensabilă restituirea Transnistriei către Ucraina în schimbul restituirii Bugeacului și Hotinului către Republica Moldova;
    iii. SUA și Rusia, superputerile ordinii bipolare expirate, vor încerca să recupereze avantajele avute în timpul Războiului Rece și în acest sens vor căuta o nouă Ialtă, la care, acum, locul UK va fi luat, la vedere sau din umbră, de China;
    iv. UE riscă să devină o “țară a nimănui” între frontul rus și cel american, iar România riscă să rămână în izolare internațională, prinsă în cleștele vecinilor săi din apus și al celor din răsărit, fără a mai putea conta pe sprijinul puterii globale emergente chineze sau al altor actori relevanți la nivel global.

Autor: Adrian Severin
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.