Top 10 al partiilor de schi din Romania

Top 10 al partiilor de schi din Romania

0 251

Pentru romanii amatorii de sporturi de iarna incercam sa la aratam ca, pe langa deja cunoscutele si foarte aglomeratele partii din Poiana Brasov, Predeal, Sinaia si Busteni, mai exista si alte locuri interesante care, cu siguranta, merita vazute.
Chiar daca, oficial, a intrat in circuitul turistic ca statiune abia in 2002, Straja, din judetul Hunedoara, a devemit in scut timp una dintre cele mai populare localitati ideale pentru porturile de iarna. In fiecare an, numarul celor care au ales partiile de acolo a crescut semnificativ, astfel ca in sezonul in curs se asteapta ca la cota 1.445 sa urce cu cel putin 20% mai multi turisti decat in cel precedent. Nu doar cele sapte partii de schi, cu nivel de la mediu la avansat, sunt o aventura, ci si drumul pana la una dintre cabanele existente, asezate chiar printre partiile de schi si derdelusuri. Pentru cei care vor sa petreaca mai multe zile in statiune, este recomandat sa isi lase masina in Lupeni, deoarece drumul de noua kilometri prin zapada poate fi parcurs de cele mai multe ori doar de masinile de teren. De acolo pleaca un telescaun pana in statiunea Straja, iar dupa maxim 23 de minute turistii au ajuns. Mai au nevoie de maxim inca 10 minute pentru a ajunge la una dintre cabane si a se caza la preturi cuprinse intre 75 si 150 de lei de persoana pe noapte.
Complexul Borsa din muntii Rodnei este situat la o altitudine de 850 de metri, la 100 de kilometri de Bistriþa si 130 de Baia-Mare. Statiunea este renumita pentru partiile de schi Poiana Stiol, cu o lungime de 1.980 de metri, si Poiana Stiol-Varful Stiol, lunga de 700 de metri, dar si pentru Pruzdele, Bradet si Olimpic. Asteptata si promisa inca de acum doi ani, telegondola de la Borsa va functiona cel mai probabil abia in sezonul urmator. Cazarea in cadrul complexului Borsa poate incepe de la 50 de lei si sa ajunga pana la 300 de lei.
Una dintre statiunile montane unde pasionatii sporturilor de iarna trebuie sa ajunga cel putin odatã pe iarna este Arieseni. Partia Vartop are o lungime de 950 de metri, cu o diferenta de altitudine de 200 de metri, si beneficiaza chiar si de nocturna.
Pentru ca atrage cateva sute de turisti in fiecare weekend, incepand din decembrie si pana in martie, Primaria Arieseni are in plan amenajarea a inca patru partii. Cu toate acestea, locurile de cazare la cabane si pensiuni sunt destul de putine, astfel ca satenii isi transforma iarna una sau doua camere in mini-pensiuni. O noapte de cazare costa aici intre 50 si 150 de lei, in timp ce turistii care ajung nepregatiti pe partie pot inchiria tot echipamentul necesar pentru sume cuprinse intre 10 si 30 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.