Cateva remedii la indemana in lupta contra racelii
Evolutia unei raceli poate fi oprita daca luati inca de la primele simptome ale bolii vitamina C si extract de echinacea, ambele gasindu-se la farmacie.Va oferim cateva sfaturi care va vor fi cu siguranta de folos in lupta contra racelii.
????????? Ca sa respirati mai usor turnati 1-2 picaturi de ulei de menta, adaugand eventual ulei de eucalipt si lamaie, pe o batista si inhalati.
????????? Incercati sa renuntati, cat timp sunteti racit, la lapte si produse lactate, deoarece acestea amplifica disconfortul si stimuleaza secretiile.
????????? Daca faceti o baie cu sare, puteti scapa usor de raceala, daca nu este foarte avansata. Pentru a realiza asta, puneti doi pumni de sare amara in cada cu apa fierbinte si stati cat puteti, inca de la primele simptome ale racelii.
????????? Un alt remediu impotriva racelii, cunoscut de demult, este cataplasma cu otet. Se pune o pereche de sosete de lana in apa rece cu otet. Se face o solutie din 6 linguri otet la 1/2 l de apa. Dupa ce se storc, se iau in picioare si pe deasupra se pune o pereche de sosete uscate. Puteti chiar sa dormiti cu sosetele in picioare.
????????? Pentru ca mucoasele sa fie umede si bine irigate, trebuia sa faceti in fiecare dimineata o spalatura nazala cu o solutie slaba de sare. Aceasta solutie trebuie sa aiba aproximativ gustul lacrimilor.
????????? In plus, se recomanda seara bai alternative la picioare. Se vor cufunda ambele picioare alternativ 5? minute in apa calda de 38?C si 10 secunde in apa rece de 18?C.
????????? In caz de raceli, se recomanda mai ales miere de tei. Se va administra impreuna cu lapte cald -o lingura de miere la un pahar de lapte sau? cu sucul de la 1/2lamiie la 100g miere. In caz de gripa se va prepara un amestec din usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere in proportii egale. Se ia cate o lingura de amestec cu putina apa calduta seara, inainte de culcare.
????????? Ceai din flori de soc. Rezultate bune s-au obtinut cu ceaiul preparat din flori de soc in tratarea racelilor. Uleiurile eterice continute in aceste flori au actiune dezinflamatoare si expectoranta. Se toarna circa 150 mililitri de apa in clocot peste doua lingurite de flori, se lasa cinci minute sa infuzeze si apoi se strecoara. Se bea de mai multe ori in cursul zilei. Mai ales in a doua jumatate, se recomanda o cana sau doua, cat mai fierbinte.
????????? Supa de gaina. O supa fierbinte face bine cand suntem raciti. Se pune o gaina in apa rece si se da intr-un clocot, dupa care se lasa sa fiarba la foc mic minimum doua ore si jumatate. Timpul indelungat de fierbere este o conditie indispensabila a eficacitatii terapeutice, probabil ca numai in acest mod pot fi extrase din gaina substantele active. Celelalte ingrediente sunt importante pentru gust, nu insa si pentru efectul supei. Mancati o farfurie sau doua, cat de fierbinte se poate.
????????? Ceai de ceapa. Zeama de ceapa actioneaza impotriva germenilor patogeni ca un antibiotic natural, datorita aliinei, o substanta care, in contact cu oxigenul, se transforma in alicina. Taiati marunt o ceapa si fierbeti-o aproximativ cinci minute, strecurati fiertura si lasati-o sa se raceasca pana la temperatura la care o puteti bea. Apoi indulciti ceaiul cu putina miere si beti-l cu inghitituri mici. Dupa asta, bagati-va in pat si transpirati.
????????? Amigdalita si febra?: compresa rece cu lamaie ajuta in amigdalitele cu temperatura, in special la copii. Se amesteca o lingura de zeama de lamaie intr-un sfert de litru de apa. Se inmoaie un servet, se preseaza usor pentru a indeparta surplusul de lichid si se aseaza in jurul gatului. Se lasa sa actioneze cam o ora. Dupa aceea, zona gatului se va tine la caldura.
????????? Dureri in gat. Cataplasma cu cartofi cruzi. Cataplasmele cu cartofi dezinflameaza si calmeaza durerile. Se fierb 500 grame de cartofi in coaja, dupa care se pun intr-un servet sau un saculet de in si se zdrobesc. Pentru a evita arsurile, se infasoara mai intai gatul intr-un prosop, iar cartofii se aseaza deasupra. Se lasa sa actioneze pana cand cartofii s-au racit.
????????? Bronsite. Se umplea un ciorap mai mare cu sare grunjoasa si se incalzea in cuptor, apoi se punea pe pieptul bolnavului.
????????? Se incalzea un capac de oala si se infasura intr-un stergar si apoi se punea in zona bronhiilor. Bolnavul trebuia sa stea culcat, bine acoperit, si sa aiba neaparat ciorapi de lana in picioare.